ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Η Βρετανία «ποντάρει» στην έγκριση του εμβολίου της AstraZeneca

Κορωνοϊός: Η Βρετανία «ποντάρει» στην έγκριση του εμβολίου της AstraZeneca
AP PHOTO

Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που αναπτύχθηκε από την AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης θα επιταχύνει σημαντικά τη διάθεση των εμβολίων στη Βρετανία, εάν εγκριθεί από ρυθμιστικές αρχές, δήλωσε ο αρχίατρος της Αγγλίας, καθηγητής Κρις Γουίτι.

«Εάν το (εμβόλιο της) AZ περάσει, αν δεν υπάρχουν παρεμβάσεις της τελευταίας στιγμής, θα επιταχυνθεί πολύ ουσιαστικά η περίοδος πριν μπορέσουμε πραγματικά να φτάσουμε στο σημείο ... όταν αυτοί των ομάδων υψηλού κινδύνου ... μπορούν όλοι να εμβολιαστούν», είπε στους δημοσιογράφους.

Βρετανία: 140.000 εμβολιασμοί μέσα σε μία εβδομάδα

Σχεδόν 140.000 άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν ήδη λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά της COVID-19 κατά την πρώτη εβδομάδα της εκστρατείας εμβολιασμού στη χώρα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός που είναι αρμόδιος για το πρόγραμμα των εμβολιασμών.

Το εμβόλιο αυτό το οποίο εγκρίθηκε για κατεπείγουσα χρήση πριν από δύο εβδομάδες, άρχισε να διατίθεται στις 8 Δεκεμβρίου, καθώς η Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα που χορήγησε το εμβόλιο αυτό για χρήση εκτός κλινικών δοκιμών.

«Πρόκειται για μια πραγματικά καλή αρχή του προγράμματος εμβολιασμού. Ήταν 7 ημέρες και κάναμε: Αγγλία: 108.000, Ουαλία: 7.897, Βόρεια Ιρλανδία: 4.000, Σκωτία: 18.000. Ηνωμένο Βασίλειο Σύνολο: 137.897», σημειώνει σε μήνυμά του στο Twitter ο Νάντιμ Ζαχάουϊ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ