ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Πολωνία: Lockdown με κλειστά ξενοδοχεία, χιονοδρομικά και εμπορικά κέντρα

Κορωνοϊός - Πολωνία: Lockdown με κλειστά ξενοδοχεία, χιονοδρομικά και εμπορικά κέντρα
AP Photo/Czarek Sokolowski

Η Πολωνία ανακοίνωσε σήμερα lockdown τριών εβδομάδων, από τις 28 Δεκεμβρίου σε όλη την επικράτειά της, με σκοπό να σταματήσει η διασπορά του νέου κορωνοϊού.

Η κυβέρνηση απαγόρευσε όλες τις μετακινήσεις την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και ανακοίνωσε το κλείσιμο των εμπορικών κέντρων, των ξενοδοχείων και των χιονοδρομικών κέντρων.

Μόνο τα καταστήματα τροφίμων, τα φαρμακεία και μερικά άλλα εμπορικά θα παραμείνουν ανοιχτά. Ποσό ύψους 40 δισεκατομμυρίων ζλότι αναμένεται να δοθεί για την υποστήριξη των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από τα περιοριστικά μέτρα.

Όσοι φθάνουν από το εξωτερικό θα τίθενται σε καραντίνα 10 ημερών.

«Εισάγουμε το μέτρο της καραντίνας σε εθνικό επίπεδο από τις 28 Δεκεμβρίου έως τις 17 Ιανουαρίου», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Άνταμ Νιτζιέσκι, στους δημοσιογράφους προκειμένου «να προστατευτούμε από το τρίτο κύμα της επιδημίας στο εγγύς μέλλον».

Παραμένουν οι υφιστάμενοι περιορισμοί, όπως οι περιορισμοί στον αριθμό των επιβατών στα δημόσια μέσα μεταφοράς και των πιστών στις εκκλησίες. Τα εστιατόρια και τα μπαρ θα παραμείνουν κλειστά, ενώ απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των πέντε ατόμων.

Τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης είναι επίσης κλειστά έως τις 17 Ιανουαρίου.

Σήμερα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι συνολικά στη χώρα έχουν μολυνθεί 1.171.854 άνθρωποι από τον κορωνοϊό (11.953 κρούσματα σε 24 ώρες) εκ των οποίων 24.345 πέθαναν (431 θάνατοι σε 24 ώρες).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ