ΚΟΣΜΟΣ

Αρνητικός στον κορωνοϊό ο Μπάιντεν, θετικός ο σύμβουλός του

Αρνητικός στον κορωνοϊό ο Μπάιντεν, θετικός ο σύμβουλός του
AP Photo/Patrick Semansky

Αρνητικό ήταν το αποτέλεσμα του τεστ στο οποίο υποβλήθηκε ο Δημοκρατικός εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν χθες Πέμπτη, αφότου ένας από τους μελλοντικούς συμβούλους της προεδρίας, ο Σέντρικ Ρίτσμοντ, διαγνώστηκε πως έχει προσβληθεί από τον SARS-CoV-2, διαβεβαίωσε η εκπρόσωπος του.

Ο Ρίτσμοντ δεν είχε στενή επαφή με τον επόμενο ένοικο του Λευκού Οίκου, όπως αυτή ορίζεται από τα ομοσπονδιακά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), διευκρίνισε η Μπέντινγκφιλντ.

Ο Ρίτσμοντ, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, είχε πάει μαζί με τον Μπάιντεν στην Τζόρτζια (νότια) όπου συμμετείχαν σε προεκλογικές εκδηλώσεις.

Οι επαφές τους «έγιναν σε ανοικτό χώρο», οι δύο άνδρες «φόραγαν μάσκες», ενώ συνολικά η διάρκειά τους δεν ξεπέρασε «τα 15 λεπτά», σύμφωνα με την εκπρόσωπο.

Ο Τζο Μπάιντεν θα εμβολιαστεί δημόσια την επόμενη εβδομάδα κατά του κορωνοϊού, κάτι που θα πράξει και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

O συνεργάτης του Μπάιντεν, Σέντρικ ΡίτσμοντAP Photo/Patrick Semansky

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής κατέγραψαν χθες Πέμπτη νέο πολύ βαρύ ημερήσιο απολογισμό, με πάνω από 3.200 θανάτους ασθενών με την COVID-19 και σχεδόν 250.000 κρούσματα του SARS-CoV-2, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Η χώρα συνεχίζει να είναι αντιμέτωπη με φοβερή αναζωπύρωση της πανδημίας εδώ και πάνω από έναν μήνα. Το φράγμα των 200.000 μολύνσεων έχει ξεπεραστεί τις 12 από τις τελευταίες 15 ημέρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ