ΚΟΣΜΟΣ

Σε απομόνωση τα Χριστούγεννα ο Πορτογάλος πρωθυπουργός μετά το γεύμα εργασίας με τον Μακρόν

Σε απομόνωση τα Χριστούγεννα ο Πορτογάλος πρωθυπουργός μετά το γεύμα εργασίας με τον Μακρόν
Olivier Hoslet, Pool via AP

Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα θα μπει σε αυτό-απομόνωση για 14 ημέρες και θα περάσει τα Χριστούγεννα στην επίσημη κατοικία του, καθώς συναντήθηκε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος έχει προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό.

Η περιφερειακή υγειονομική αρχή της Λισαβόνας ARSLVT γνωστοποίησε σε μια ανακοίνωση, την οποία μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Lusa, ότι το γεύμα εργασίας μεταξύ των δύο ηγετών την περασμένη Τετάρτη θεωρήθηκε μια «υψηλού κινδύνου έκθεση» στον νέο κορωνοϊό.

Ο Κόστα διαγνώστηκε αρνητικός την Πέμπτη, ωστόσο η ARSLVT ανέφερε πως θα πρέπει να παραμείνει σε απομόνωση έως τις 29 Δεκεμβρίου, όταν και θα συμπληρωθούν 14 ημέρες μετά τη συνάντησή του με τον Μακρόν στο Παρίσι, κατά την οποία συζήτησαν την ανάληψη της προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου από την Πορτογαλία.

Ο Εμανουέλ Μακρόν διαγνώστηκε θετικός την Πέμπτη, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει μια προσπάθεια ιχνηλάτησης των επαφών του σε ολόκληρη την Ευρώπη, μετά τις συναντήσεις που είχε με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες προσφάτως. Μεταξύ αυτών, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, που διαγνώστηκε αρνητικός στην Covid-19.

Στις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας διακρίνεται ο Μακρόν να υποδέχεται θερμά τον Κόστα στο προεδρικό μέγαρο, φορώντας και οι δύο τους μάσκες, καθώς στέκονται ο ένας δίπλα στον άλλο, έξω από την είσοδο του Ελιζέ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ