ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Ο Τζόνσον «ακυρώνει» τα Χριστούγεννα λόγω «νέου στελέχους του ιού»

Κορωνοϊός: Ο Τζόνσον «ακυρώνει» τα Χριστούγεννα λόγω «νέου στελέχους του ιού»
Toby Melville/Pool Photo via AP

Η περιφέρεια του Λονδίνου και η νοτιο-ανατολική Αγγλία εισέρχονται και πάλι από αύριο σε lockdown επιπέδου 4, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε «νέο στέλεχος του κορωνοϊού» στις περιοχές αυτές, το οποίο δεν αυξάνει την επικινδυνότητα» του ιού, αλλά «μεταδίδεται πιο εύκολα».

«Πρέπει να δράσουμε τώρα», δήλωσε ο Τζόνσον.

Τα νέα μέτρα έχουν ως στόχο να αναχαιτίσουν την εκτόξευση των κρουσμάτων της Covid-19, την οποία η κυβέρνηση αποδίδει στον εντοπισμό ενός «νέου στελέχους».

Οι κάτοικοι πρέπει να παραμένουν στα σπίτια τους, εκτός περιορισμένων εξαιρέσεων.

Καταστήματα, γυμναστήρια, χώροι αναψυχής και κέντρα προσωπικής φροντίδας θα κλείσουν. Οι άνθρωποι πρέπει να εργάζονται από το σπίτι όταν αυτό είναι δυνατόν.

Απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος από τις περιοχές που κατατάσσονται στο Επίπεδο 4. Οι κάτοικοι αυτών των περιοχών δεν πρέπει να περνούν την νύκτα εκτός του σπιτιού τους. Επιτρέπονται οι συναντήσεις ενός μόνο ατόμου διαφορετικού νοικοκυριού σε εξωτερικούς χώρους.

Το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε 27.052 νέα κρούσματα και 534 νέους θανάτους κατά το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ