ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Επιβάτης πέθανε στη διάρκεια πτήσης - Είχε συμπτώματα κορωνοϊού

ΗΠΑ: Επιβάτης πέθανε στη διάρκεια πτήσης - Είχε συμπτώματα κορωνοϊού
Φωτογραφία αρχείου AP Photo/Ted S. Warren, File

Ανησυχία έχει προκληθεί μετά το θάνατο επιβάτη κατά τη διάρκεια πτήσης της United Airlines από το Ορλάντο στο Λος Άντζελες.

Η εταιρεία συνεργάζεται πυρετωδώς με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) καθώς υπάρχουν υποψίες πως ο επιβάτης είχε εμφανίσει συμπτώματα κορωνοϊού.

Το συμβάν σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα, όταν ο επιβάτης υπέστη καρδιακό επεισόδιο, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αεροπορικής εταιρείας που μίλησε στο CNNi.

Οι υποψίες πως ο άνδρας ίσως είχε νοσήσει από κορωνοϊό προέκυψαν καθώς η γυναίκα του φαίνεται να είπε στο ιατρικό προσωπικό ότι ο σύζυγός της είχε συμπτώματα της νόσου, όπως έλλειψη γεύσης και όσφρησης.

Ωστόσο, οι γιατροί δεν έχουν κάνει λόγο για κορωνοϊό, όπως ξεκαθαρίζει η εκπρόσωπος της United Airlines.

Σημειώνεται ότι ο ταξιδιώτης είχε συμπληρώσει στα απαραίτητα έγγραφα πως δεν νοσεί και δεν έχει κανένα σύμπτωμα. Η οικογένειά του, από την πλευρά της, αναφέρει ότι ο άνδρας είχε προβλήματα υγείας και τη μέρα που ήταν να πετάξει «ένιωθε άρρωστος».

Η αεροπορική εταιρεία έχει παραχωρήσει στα CDC τις απαραίτητες πληροφορίες ώστε «να συνεργαστούν με τοπικούς φορείς υγείας και να επικοινωνήσουν με κάθε επιβάτη», καθώς υπάρχει φόβος για διασπορά του ιού.

United passenger who died may have had Covid-19 symptoms, airline says / By Melissa Alonso, Kelly Murray and Hollie Silverman, CNNi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ