ΚΟΣΜΟΣ

Νέο στέλεχος κορωνοϊού: Η ΕΕ ζητά από τις χώρες να ανοίξουν τα σύνορα με Βρετανία

Νέο στέλεχος κορωνοϊού: Η ΕΕ ζητά από τις χώρες να ανοίξουν τα σύνορα με Βρετανία
AP PHOTO

Η ΕΕ συνέστησε σε όσες χώρες μέλη της έχουν κλείσει τα σύνορα με την Βρετανία, μετά την εμφάνιση της νέα μετάλλαξης του κορωνοϊού, να άρουν το μέτρο αυτό, διευκολύνοντας αναγκαία ταξίδια.

H Επιτροπή ενέκρινε σήμερα σύσταση σχετικά με μια συντονισμένη προσέγγιση στα μέτρα που αφορούν στα ταξίδια και τις μεταφορές. Η σύσταση βασίζεται σε αυτή του Συμβουλίου της 13ης Οκτωβρίου σχετικά με μια συντονισμένη προσέγγιση για την ελεύθερη κυκλοφορία ως απάντηση στην πανδημία COVID19 και σε άλλα βήματα που ενέκρινε η Επιτροπή τους τελευταίους μήνες, ιδίως την ανακοίνωση για τις πράσινες λωρίδες.

«Παρ' όλο που είναι σημαντικό να ληφθούν γρήγορα προσωρινά προληπτικά μέτρα για τον περιορισμό της περαιτέρω εξάπλωσης του νέου στελέχους του ιού και όλα τα μη απαραίτητα ταξίδια προς και από το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να αποθαρρύνονται, θα πρέπει να διευκολύνονται τα απαραίτητα ταξίδια και η διέλευση των επιβατών», τονίζει η Επιτροπή και συνεχίζει:

«Οι απαγορεύσεις πτήσεων και τραίνων θα πρέπει να σταματήσουν δεδομένης της ανάγκης διασφάλισης ουσιαστικών ταξιδιών και αποφυγής διακοπών της αλυσίδας εφοδιασμού».

Σημειώνεται ότι η μία χώρα μετά την άλλη υιοθέτησαν περιορισμούς όσον αφορά τους ταξιδιώτες και τις πτήσεις από τη Βρετανία, τα οποία τέθηκαν σε ισχύ από τα μεσάνυχτα της Κυριακής, μετά την εμφάνιση του νέου στελέχους του ιού, που προκάλεσε μεγάλες ανησυχίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ