Brexit: Ολονύχτιο θρίλερ στις Βρυξέλλες - Κοντά σε συμφωνία ΕΕ και Βρετανία
Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ερίκ Μαμέρ ενημέρωσε ότι οι συνομιλίες για την επίτευξη συμφωνίας για τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά το Brexit, που τα δύο μέρη φέρονται να οδεύουν να οριστικοποιήσουν, θα συνεχιστούν «όλη τη νύχτα».
«Η δουλειά θα συνεχιστεί όλη τη νύχτα», ανέφερε ο εκπρόσωπος μέσω Twitter, προτείνοντας σε όσους καλύπτουν τη διαπραγμάτευση, η οποία πλησιάζει στη γραμμή του τερματισμού, «να κοιμηθούν λιγάκι».
«Ελπίζουμε ότι θα είναι εφικτό να αρχίσουμε νωρίς το πρωί» συμπλήρωσε αναφερόμενος στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρηθεί μετά το πέρας της διαπραγμάτευσης.
Κατά τον κ. Μαμέρ, οι δύο πλευρές εξετάζουν διεξοδικά κάποιες «λεπτομέρειες».
Πάντως αναμένεται πως θα ανακοινωθεί όντως συμφωνία, ώστε να αποφευχθεί η πιθανότητα του χαοτικού σεναρίου no deal.
Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, υπουργοί της βρετανικής κυβέρνησης θα συνεδριάσουν κατά τη διάρκεια της νύχτας υπό τον συντηρητικό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον για να εγκρίνουν το περιεχόμενό της.
Τρεις διπλωματικές πηγές στην ΕΕ ανέφεραν ότι τα κράτη μέλη πλέον κινούν διαδικασίες προκειμένου να διασφαλιστεί η εφαρμογή της συμφωνίας από 1ης Ιανουαρίου 2021 αν πράγματι ανακοινωθεί πως επιτεύχθηκε σήμερα.
Ρούμπιο: H επιβολή διοδίων στο Ορμούζ θα μπορούσε να «εξαπλωθεί» και σε άλλα θαλάσσια περάσματα
13:04
Πανελλήνιες 2026: Πόσοι υποψήφιοι συμμετείχαν στις εξετάσεις ανά επιστημονικό Πεδίο
13:01
Καρέ καρέ η στιγμή που ο 26χρονος ληστής στη Θεσσαλονίκη επιτίθεται σε ηλικιωμένη μέσα σε ασανσέρ
12:51
Φον ντε Λάιεν: Σήμερα η εκταμίευση της πρώτης δόσης του δανείου των 90 δισ. ευρώ προς την Ουκρανία
12:49