ΚΟΣΜΟΣ

Χριστούγεννα 2020 - Live: Ο Αγιος Βασίλης ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι του

Χριστούγεννα 2020 - Live: Ο Αγιος Βασίλης ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι του

Το ταξίδι του Αη Βασίλη ξεκινά κάθε χρόνο την παραμονή των Χριστουγέννων και παραδοσιακά «μεταδίδεται» από τον ιστότοπο της Στρατιωτικής Διοίκησης Αεράμυνας των ΗΠΑ και του Καναδά (NORAD). Είναι μια παράδοση δεκαετιών που ξεκίνησε από ένα... τυπογραφικό λάθος.

Η NORAD, που επιβλέπει τον εναέριο χώρο της Βορείου Αμερικής μέσα από την ιστοσελίδα www.noradsanta.org, η οποία λειτουργεί σε επτά γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, ιταλικά, γερμανικά, ιαπωνικά και κορεατικά) επιτρέπει στους ενδιαφερόμενους να διαπιστώνουν πού ακριβώς βρίσκονται ο Άη Βασίλης και τα ελάφια του.

H NORAD παρακολουθεί το έλκηθρο του Αη Βασίλη εδώ και έξι δεκαετίες. Πρόκειται για ένα «έθιμο» που καθιερώθηκε με αφορμή ένα τυπογραφικό λάθος.

Όλα ξεκίνησαν το 1955, όταν ένα πολυκατάστημα στο Κολοράντο Σπρινγκς, όπου έχει την έδρα της η NORAD, δημοσίευσε διαφήμιση, στην οποία έδινε το τηλέφωνο επικοινωνίας του Αη Βασίλη.

Ο τηλεφωνικός αριθμός γράφτηκε λάθος, κι έτσι άρχισε να χτυπά ασταμάτητα το τηλέφωνο της NORAD. Μετά την αρχική έκπληξη, ο αξιωματικός υπηρεσίας άρχισε να εξηγεί στα παιδιά πως βοηθά τον Αη Βασίλη να βρίσκει την πορεία του μέσα από τα ραντάρ. Και η παράδοση συνεχίζεται ακόμη και σήμερα με επιτυχία.

Εννοείται ότι ο Άγιος Βασίλης θα περάσει και πάνω από τη χώρα μας.

Δείτε LIVE την πορεία του Άγιου Βασίλη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ