ΚΟΣΜΟΣ

Έκρηξη στο Νάσβιλ: Ανατινάχθηκε αυτοκινούμενο - Εσκεμμένη ενέργεια «βλέπει» η αστυνομία

Έκρηξη στο Νάσβιλ: Ανατινάχθηκε αυτοκινούμενο - Εσκεμμένη ενέργεια «βλέπει» η αστυνομία
AP Photo/Mark Humphrey

Σε ένα σταθμευμένο αυτοκινούμενο τροχόσπιτο σημειώθηκε η έκρηξη τα ξημερώματα των Χριστουγέννων (ώρα ΗΠΑ) στο κέντρο του Νάσβιλ και η αστυνομία της πόλης έκανε λόγο για «εσκεμμένη ενέργεια». Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, όμως κανένας τους δεν είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας Ντον Άαρον, αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο αφού αρχικά έλαβαν μια κλήση που έκανε λόγο για «πυροβολισμούς» σε αυτήν την τουριστική περιοχή, στις 6 το πρωί. Εκεί είδαν το συγκεκριμένο όχημα, δήλωσε χωρίς να διευκρινίσει για ποιον λόγο το θεώρησαν «ύποπτο».

«Οι περιστάσεις σχετικά με το όχημα οδήγησαν τους αστυνομικούς στο να καλέσουν τους πυροτεχνουργούς» επισήμανε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η ομάδα των πυροτεχνουργών ήταν καθ’ οδόν όταν σημειώθηκε η έκρηξη.

«Πιστεύουμε ότι η έκρηξη ήταν σκόπιμη», πρόσθεσε ο Άαρον. Οι τοπικές αρχές συνεργάζονται για τη διαλεύκανση της υπόθεσης με την ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) και την Υπηρεσία Αλκοόλ, Καπνού, Πυροβόλων και Εκρηκτικών.

Ο Άντριου Μακέιμπ, πρώην αναπληρωτής διευθυντής του FBI, είπε στο CNNi ότι ενδεχομένως στόχος της έκρηξης να ήταν οι αστυνομικοί, δεδομένου ότι είχαν κληθεί να ερευνήσουν το ύποπτο όχημα όταν εκείνο εξερράγη.

Λίγα λεπτά πριν από την έκρηξη, οι αστυνομικοί πήγαν από πόρτα σε πόρτα στα γειτονικά κτίρια, ζητώντας από τους ενοίκους να παραμείνουν μέσα για την ασφάλειά τους.

Δεν είναι ακόμη σαφές αν υπήρχε κάποιος μέσα στο όχημα τη στιγμή της έκρηξης.

Η έκρηξη ήταν ισχυρή, καθώς έγινε αισθητή σε απόσταση εννέα οικοδομικών τετραγώνων. Από το ωστικό κύμα, ένας αστυνομικός έπεσε στο έδαφος και φαίνεται ότι υπέστη προσωρινή απώλεια ακοής. Κάτοικοι της συνοικίας είπαν ότι είδαν να φλέγονται και άλλα οχήματα. «Υπήρχαν πεσμένα δέντρα, τζάμια παντού», ανέφερε μάρτυρας.

Από την έκρηξη καταστράφηκαν πολλά οχήματα και υπέστησαν ζημιές πολλά σπίτια. Ο πυκνός μαύρος καπνός που υψώθηκε στον ουρανό ήταν ορατός από απόσταση πολλών χιλιομέτρων.

Ο δήμαρχος του Νάσβιλ Τζον Κούπερ ζήτησε από τους κατοίκους να αποφύγουν το κέντρο της πόλης, καθώς συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας, με τη βοήθεια σκύλων, ειδικά εκπαιδευμένων στον εντοπισμό βομβών.

Ένας εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου είπε ότι για την υπόθεση αυτή ενημερώθηκε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ