ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Ντόβερ: Μόλις 36 θετικά τεστ από συνολικά 15.526 σε οδηγούς φορτηγών

Κορωνοϊός - Ντόβερ: Μόλις 36 θετικά τεστ από συνολικά 15.526 σε οδηγούς φορτηγών
AP Photo

Τριάντα έξι οδηγοί από τις νταλίκες που είχαν ακινητοποιηθεί στο Ντόβερ της Κομητείας Κεντ, μετά την προσωρινή απαγόρευση που είχε επιβάλλει η Γαλλία στις μετακινήσεις οδηγών και επιβατών που σχετίζονταν με τη μεταφορά εμπορευμάτων από τη Βρετανία, βρέθηκαν θετικοί στην COVID-19, σύμφωνα με σημερινή ανάρτηση του Βρετανού υπουργού Μεταφορών Γκραντ Σαπς στο Twitter.

«Ενημέρωση για την κατάσταση με τις νταλίκες στο Κεντ: Έχουν πραγματοποιηθεί 15.526 διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό μέχρι τώρα. Μόλις 36 εντοπίστηκαν θετικά, ενώ έχουν επιβεβαιωθεί, αντιστοιχώντας σε ποσοστό 0,23%» έγραψε ο ίδιος στην ανάρτησή του.

Περισσότερες από 4.500 νταλίκες που είχαν μπλοκαριστεί στο Ντόβερ αναχώρησαν από την Τετάρτη μέχρι το βράδυ των Χριστουγέννων από το αγγλικό λιμάνι, χάρη στην επιχείρηση μαζικών τεστ για κορωνοϊό, στην οποία συμμετέχουν πάνω από 1.000 στρατιώτες, ανακοίνωσε η Βρετανία.

Αφού έκλεισε πλήρως τα σύνορά της για 48 ώρες, λόγω της νέας μετάλλαξης του SARS-CoV-2 στη Βρετανία, η Γαλλία επιτρέπει από το πρωί της Τετάρτης την είσοδο στους εγκλωβισμένους οδηγούς, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν αρνητικό τεστ.

Χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν έτσι να περιμένουν επί πολλές ημέρες μέχρι να μπορέσουν να επιστρέψουν στο σπίτι τους. Κάποιοι στάθμευσαν τις νταλίκες τους στην πίστα ενός παλιού αεροδρομίου, άλλοι τις άφησαν στον αυτοκινητόδρομο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ