ΚΟΣΜΟΣ

Πώς να γιορτάσετε με ασφάλεια την παραμονή της Πρωτοχρονιάς: Οι οδηγίες του CDC

Πώς να γιορτάσετε με ασφάλεια την παραμονή της Πρωτοχρονιάς: Οι οδηγίες του CDC
AP Photo/Pavel Golovkin

Οδηγίες για να υποδεχτούν με ασφάλεια την έλευση της νέας χρονιάς έδωσε στους Αμερικανούς το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της χώρας.

Ο ασφαλέστερος τρόπος για να γιορτάσουμε τη νέα χρονιά κατά τη διάρκεια της πανδημίας είναι στο σπίτι με τα άτομα με τα οποία ζείτε μαζί ή μέσω διαδικτύου με φίλους και συγγενείς, ανέφεραν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ στις συστάσεις που δημοσίευσαν προ ημερών στον ιστότοπό τους.

«Η παραμονή στο σπίτι είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατέψετε τον εαυτό σας και τους άλλους», αναφέρεται, σε μια επανάληψη των οδηγιών που είχαν δοθεί και κατά τις χειμερινές διακοπές.

Προς τους οικοδεσπότες των ρεβεγιόν, το CDC προτείνει αυτά να οργανωθούν σε εξωτερικό χώρο, να περιοριστεί ο αριθμός των επισκεπτών, να διατίθενται επιπλέον μάσκες και να διατηρείται η μουσική υπόκρουση χαμηλά για να αποφευχθούν οι φωνές.

Σύμφωνα με τις οδηγίες κατά τη διάρκεια της γιορτής οι μάσκες πρέπει να φοριούνται τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους, να διατηρούνται οι αποστάσεις των δύο μέτρων, να αποφεύγεται ο συνωστισμός και οι χώροι που δεν αερίζονται σωστά και οι παριστάμενοι να πλένουν τακτικά τα χέρια τους.

Επιπλέον, πρέπει να αποφεύγεται το αλκοόλ και τα χάπια που μπορούν να επηρεάσου την κρίση μας.

«Αν και είναι πιθανό ορισμένα άτομα να λάβουν εμβόλια Covid-19 πριν από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, συνεχίστε να λαμβάνετε μέτρα για να προστατέψετε τον εαυτό σας και τους άλλους για κάποιο χρονικό διάστημα», λέει το CDC.

«Μην διστάσετε να αποφασίσετε να αναβάλλετε ή να ακυρώσετε τη συγκέντρωσή σας. Κάντε ό, τι είναι καλύτερο για εσάς», συνεχίζει η οδηγία.

Τα ταξίδια μπορεί επίσης να αυξήσουν την πιθανότητα διασποράς του ιού, γι αυτό και το CDC προτρέπει τους Αμερικανούς για την αναβολή τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ