ΚΟΣΜΟΣ

Πάνω από 3.000 άτομα στην κηδεία της διασημότερης γάτας στην Ιαπωνία! (pics&vid)

Πάνω από 3.000 άτομα στην κηδεία της διασημότερης γάτας στην Ιαπωνία! (pics&vid)
Courtesy Ryobi Group

Μετά τον Χάτσικο, οι Ιάπωνες βρήκαν χώρο στις καρδιές τους για να τιμήσουν τη διασημότερη γάτα της χώρας, στην κηδεία της οποίας έδωσαν το «παρών» περισσότερα από 3.000 άτομα!

Η Τάμα δεν ήταν οποιαδήποτε γάτα. Είχε ξεχωριστή σημασία όχι μόνο για τους ανθρώπους, αλλά - κυρίως - για την επιχείρηση, την οποία έσωσε από βέβαιη οικονομική καταστροφή.

Όπως γράφειο ο Guardian, όταν το 2006 ο συνήθως άδειος και απομακρυσμένος σταθμός τρένων της Κισιγκάβα έφερνε την υπεύθυνη εταιρία ένα βήμα πριν το κλείσιμο λόγω χρεών και την ανάγκαζε να απολύσει τον τελευταίο... δίποδο υπάλληλο, κανείς δεν περίμενε ότι μια αδέσποτη γάτα θα άλλαζε τα δεδομένα.

tama2

Courtesy Ryobi Group

Πριν αναλάβει καθήκοντα η Τάμα, η γραμμή έχανε περίπου 4 εκατ. δολάρια τον χρόνο και τον χρησιμοποιούσαν μόλις 5.000 άτομα την ημέρα.

Τον πρώτο κιόλας χρόνο που η Τάμα έγινε και επίσημα η σταθμάρχης του σταθμού, ο αριθμός των επιβατών που χρησιμοποιούσε τη γραμμή αυξήθηκε κατά 10%! Το συνολικό, δε, οικονομικό όφελος που προέκυψε από την παρουσία της συμπαθούς γάτας, ανήλθε στα 8.9 εκατ. δολάρια!

tama3

Toru Yamanaka/ AFP / Getty Images / Ideal Images

Όπως είναι λογικό, η εταιρία καθιέρωσε την Τάμα, της έχτισε μια ξεχωριστή θέση στον σταθμό και τη διατήρησε εκεί μέχρι λίγο πριν τον θάνατό της που αποδόθηκε σε ανακοπή καρδιάς.

Η Τάμα, μάλιστα, πήρε σταδιακά προαγωγές. Αρχικά έγινε αρχισταθμάρχης και εν συνεχεία αντιπρόεδρος της εταιρίας! Οι υπεύθυνοι χαρακτήρισαν ως μεγάλη απώλεια τον θάνατό της, σε ηλικία 16 ετών, ενώ άξια αναφοράς είναι η συνάντησή της με τον πρόεδρο της εταιρίας, μία ημέρα πριν πεθάνει.

«Όταν την επισκεφθήκαμε, σηκώθηκε στα δύο της πόδια και νιαούρισε, σαν να ζητούσε από τον πρόεδρο να την πάρει μια τελευταία αγκαλιά», αποκάλυψε ο Γιοσίκο Γιαμάκι, εκπρόσωπος Τύπου της εταιρίας.

Η Τάμα κηδεύτηκε με το τελετουργικό του Σιντοϊσμού και τουλάχιστον 3.000 άτομα την τίμησαν με την παρουσία τους. Για όσους αναρωτιούνται ποια θα είναι η επόμενη μέρα στον σταθμό Κίσι, η απόφαση έχει ήδη παρθεί. Μια γάτα ίδιας ράτσας με το όνομα Νιτάμα θα αναλάβει το βαρύ φορτίο να αντικαταστήσει την Τάμα...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ