ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκικό κανάλι έριξε «μαύρο» μετά από μόλις 26 ημέρες στον αέρα: Καταγγελίες για πιέσεις Ερντογάν

Τουρκικό κανάλι έριξε «μαύρο» μετά από μόλις 26 ημέρες στον αέρα: Καταγγελίες για πιέσεις Ερντογάν
Screen grab/Twitter

Αυλαία έριξε, 26 μόλις ημέρες μετά την πρεμιέρα του, ο ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός Olay TV της Τουρκίας, λίγη ώρα αφού ο διευθυντής του κατήγγειλε ισχυρές κυβερνητικές πιέσεις.

Λίγες ώρες προτού πέσει το «μαύρο», ο εκτελεστικός διευθυντής του καναλιού Σουλεϊμάν Σαριλάρ δήλωσε ότι ένας εκ των ιδιοκτητών αναζητούσε νέο χώρο για να στεγάσει το κανάλι ενώ ο άλλος, πρώην υπουργός εσωτερικών Καβίτ Τσαγκλάρ, «έδειξε» την τουρκική κυβέρνηση ως φορέα έντονης πίεσης προς το κανάλι, αναφέρει η Ahval.

Λίγο πριν την τελευταία εκπομπή μάλιστα οι δημοσιογράφοι συγκεντρώθηκαν στο πλατό χειροκροτώντας συγκινημένοι τους τηλεθεατές και μετά έπεσε το «μαύρο».

Τα πλάνα προκάλεσαν αλγεινές αντιδράσεις στην Τουρκία με την τηλεπαρουσιάστρια Ν. Μεγκιού να σχολιάζει δηκτικά ότι κλείνει «μέσα σε 26 μέρες... Στην ιστορία της τουρκικής τηλεόρασης αυτό είναι αρνητικό ρεκόρ».

Σύμφωνα με τον Σαριλάρ, ο Τσαγκλάρ είπε ότι «είχε υποστεί μεγάλη πίεση από την κυβέρνηση» και δεν μπορούσε να συνεχίσει.

«Είπε ακόμη και ότι του είχε παρουσιαστεί μια λίστα με άτομα που θα αντικαταστήσουν όλους μας στην Olay TV», είπε ο Σαριλάρ. Σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντή, ο Τσαγκλάρ πιέστηκε να συνεχίσει με ανανεωμένο προσωπικό.

Μεταξύ των «αμαρτημάτων» του σταθμού ήταν ότι μετέδωσε ζωντανά τη συνεδρίαση της ΚΟ του φιλοκουρδικού κόμματος HDP.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ