ΚΟΣΜΟΣ

Λεμπλεμπί ή αλλιώς… στραγάλι: Επιστρατεύουν τη σύζυγο Ερντογάν και τον σκύλο που υιοθέτησε

Λεμπλεμπί ή αλλιώς… στραγάλι: Επιστρατεύουν τη σύζυγο Ερντογάν και τον σκύλο που υιοθέτησε
Screen Grab / YouTube

Τα φώτα της δημοσιότητας έχει κλέψει στη γειτονική Τουρκία ο Λεμπλεμπί (ελλ. το στραγάλι), ο σκύλος του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Ο ίδιος στέκεται μάλλον αμήχανα δίπλα στο συμπαθές ζώο, την ώρα που τον φωτογραφίζουν για λόγους βελτίωσης της δημόσιας εικόνας του σε μία μάλλον δύσκολη συγκυρία στα μέτωπα της οικονομίας και της αντιμετώπισης της πανδημίας, όπως σχολιάζουν πολιτικοί αναλυτές στη γειτονική χώρα.

Οι φωτογραφίες του ζεύγους Ερντογάν με τον Λεμπλεμπί αναρτήθηκαν στον επίσημο λογαριασμό της πρώτης κυρίας της Τουρκίας στο Twitter. Το κείμενο που τις συνόδευε ανέφερε: «Σήμερα το πρωί ξεπροβοδίσαμε τον Πρόεδρο μαζί με τον Λεμπλεμπί»...

Ο Λεμπλεμπί, έχοντας αρκετά προβλήματα υγείας και έχοντας υποβληθεί σε πολλαπλά χειρουργεία, είχε υιοθετηθεί από την Εμινέ Ερντογάν, την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, στις 4 Οκτωβρίου.

Το τελευταίο διάστημα η πρώτη κυρία της Τουρκίας εμφανίζεται αρκετά δραστήρια στα κοινωνικά δίκτυα σε μία προσπάθεια του προεδρικού ζεύγους να εκπέμψει μία θετική εικόνα. Αντίστοιχα, κινούμενος στο ίδιο πνεύμα προσέγγισης των λαϊκών μαζών, ο ίδιος ο πρόεδρος Ερντογάν πήγε πρόσφατα σε έναν φούρνο κοντά στην οικία του στην Κωνσταντινούπολη για να αγοράσει κουλούρια. Οι σχετικές φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης και έγιναν viral στα κοινωνικά δίκτυα.

Πηγή: Screen Grab / TRT Haber

Την Τρίτη αρκετά τουρκικά ΜΜΕ έκαναν πρωτοσέλιδο τον Λεμπλεμπί, καθώς το ζεύγος Ερντογάν φωτογραφήθηκε μαζί του έξω από το προεδρικό μέγαρο.

Πάντως, ο Ερντογάν, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, δεν φαίνεται και τόσο ενθουσιασμένος με τον σκύλο που υιοθέτησε η γυναίκα του.

Πηγή: Screen Grab / Sozcu

Όπως και να έχει, το… Στραγάλι έχει πλέον τη δική του δεσπόζουσα θέση στον τουρκικό Τύπο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ