ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Αυτό το ζευγάρι τα είχε κάνει όλα σωστά - Μέχρι που ένα κούρεμα αποδείχθηκε μοιραίο

Κορωνοϊός: Αυτό το ζευγάρι τα είχε κάνει όλα σωστά  - Μέχρι που ένα κούρεμα αποδείχθηκε μοιραίο
CNNi

Ο Μάικ και η Κάρολ Μπρούνο, ένα ζευγάρι από το Σικάγο, έκαναν τα πάντα για να αποφύγουν τον κορωνοϊό. Ωστόσο μία επίσκεψη αποδείχτηκε μοιραία.

Απέφευγαν τον συνωστισμό και τα μεγάλα οικογενειακά τραπέζια, όπως συνήθιζαν. Αντ’ αυτού περιορίζονταν σε τηλεφωνήματα και βιντεοκλήσεις ακόμη και με τους στενούς συγγενείς, παρόλο που δεν έμεναν μακριά.

Αλλά μία απλή οικογενειακή επίσκεψη με αφορμή ένα κούρεμα στοίχισε τη ζωή και στους δυο τους.

Οι Μπρούνο ήταν παντρεμένοι εδώ και σχεδόν έξι δεκαετίες. Ζούσαν στο Σικάγο και πέθαναν με δέκα μέρες διαφορά. Είναι δύο από τα περισσότερα από 337.000 θύματα του κορωνοϊού στις ΗΠΑ.

Ο γιος τους, Τζόζεφ Μπρούνο, μίλησε στο CNNi. Ελπίζει ότι το πένθος της οικογένειας θα λειτουργήσει ως σημαντική υπενθύμιση για το πόσο εύκολο είναι να μολυνθεί κανείς από τον κορωνοϊό, όσο ασφαλής κι αν αισθάνεται ότι είναι.

«Ακόμη κι όταν νομίζεις ότι τα κάνεις όλα σωστά, μπορεί και πάλι να σε βρει», λέει.

Προληπτικά μέτρα

Στα τέλη Νοεμβρίου, η Κάρολ Μπρούνο πήγε στο διαμέρισμα του γιού της μαζί με την αδελφή του για να τον κουρέψουν. Πριν την επίσκεψη, η αδελφή του, η οποία εργάζεται σε κομμωτήριο, είχε κάνει τεστ κορωνοϊού και είχε βγει αρνητικό. Επίσης, ήταν για 3-4 ημέρες σε απομόνωση, κάτι που έκανε την οικογένεια να θεωρεί ότι είναι ασφαλές να είναι μαζί της.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η οποία κράτησε περίπου 40 λεπτά, τα μέλη της οικογένειας φορούσαν μάσκα και απέφυγαν τις αγκαλιές, λέει ο γιος. Επιπλέον, φρόντισαν ώστε η μητέρα τους να κάθεται δίπλα στα ανοικτά παράθυρα, ως έξτρα μέτρο πρόληψης.

Την επόμενη ημέρα, η αδελφή του Μπρούνο άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα Covid-19. Λίγο αργότερα, μητέρα και γιος άρχισαν να αισθάνονται επίσης αδιαθεσία.

Η τραγωδία

Την Ημέρα των Ευχαριστιών η Κάρολ Μπρούνο, η μητέρα, εισήχθη στο νοσοκομείο. Λίγες ημέρες αργότερα πήρε εξιτήριο, αφού η κατάστασή της έδειχνε να έχει βελτιωθεί. Δύο ημέρες μετά, επέστρεψε στο νοσοκομείο και διασωληνώθηκε.

Τότε, αρρώστησε και ο άνδρας της.

Ο Μάικ Μπρούνο δεν είχε συνοδεύσει τη γυναίκα και την κόρη του σ’εκείνη την επίσκεψη, αλλά άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα που τον ανάγκασαν να εισαχθεί κι αυτός στο νοσοκομείο περίπου δύο εβδομάδες μετά τη σύζυγό του.

Μία ημέρα αφότου ο άνδρας της διασωληνώθηκε, η Κάρολ πέθανε. Εννέα ημέρες αργότερα, στις 23 Δεκεμβρίου, ακολούθησε ο Μάικ.

«Αυτό που μας ηρεμεί είναι ότι ο πατέρας μου δεν ήξερε ότι η μητέρα μου είχε πεθάνει πριν από αυτόν».

Τώρα αναλογίζεται εκείνη την απόφαση, την απόφαση να κόψει τα μαλλιά του, που οδήγησε σε αυτό το ντόμινο.

«Αν είχα κάνει αυτή τη θυσία, αν δεν είχα περάσει 30-40 λεπτά με τη μαμά μου, οι δυο τους θα ήταν ακόμη εδώ», λέει.

They did everything right. But after one at-home haircut, a husband and wife died of Covid-19, by Simret Aklilu, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ