ΚΟΣΜΟΣ

«Άνοιγμα» Τσαβούσογλου για βελτίωση σχέσεων με Γαλλία - ΗΠΑ

«Άνοιγμα» Τσαβούσογλου για βελτίωση σχέσεων με Γαλλία - ΗΠΑ
AP Photo / Fatih Aktas

Για προσπάθειες εξομάλυνσης των σχέσεων της χώρας του με τη Γαλλία, μετά τις πρόσφατες εντάσεις στην ανατολική Μεσόγειο, αλλά και με τις ΗΠΑ, έκανε λόγο την Τετάρτη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Η Τουρκία δεν μπορεί να παραμείνει σιωπηλή σε δηλώσεις και πράξεις της Γαλλίας εναντίον της, δήλωσε σήμερα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όμως πρόσθεσε πως πρεσβευτές των δύο χωρών εργάζονται για να εξομαλύνουν τις σχέσεις, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο Τσαβούσογλου δήλωσε επίσης πως η Τουρκία είναι έτοιμη να κάνει βήματα για να βελτιώσει τις σχέσεις της με τις Ηνωμένες Πολιτείες και ελπίζει πως η κυβέρνηση Μπάιντεν θα πράξει το ίδιο.

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών είπε ακόμη πως η Άγκυρα και η Ουάσινγκτον έχουν αρχίσει συνομιλίες για να σχηματίσουν μια κοινή ομάδα εργασίας σχετικά με την αγορά εκ μέρους της Τουρκίας ρωσικών αμυντικών πυραυλικών συστημάτων S-400 και με τις αμερικανικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν εξαιτίας της αγοράς αυτής.

Ο Τσαβούσογλου διευκρίνισε στη συνέντευξη πως η ομάδα εργασίας δεν έχει ακόμη σχηματισθεί, όμως οι συνομιλίες μεταξύ των εμπειρογνωμόνων έχουν αρχίσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ