ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Ένας 17χρονος μετανάστης σκοτώθηκε πηδώντας από τρένο εν κινήσει

Γερμανία: Ένας 17χρονος μετανάστης σκοτώθηκε πηδώντας από τρένο εν κινήσει
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 17χρονος Αιγύπτιος στη Γερμανία, ο οποίος πήδηξε από τρένο εν κινήσει και σκοτώθηκε, όταν του ζήτησαν να ελέγξουν τα χαρτιά του οι αρχές.

Όπως γνωστοποίησε σήμερα η γερμανική αστυνομία, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν κατά τη διάρκεια των ελέγχων τον 17χρονο να κρύβεται πίσω από τα καθίσματα του τρένου, το οποίο πραγματοποιούσε νυχτερινό δρομολόγιο σε περιοχή κοντά στα σύνορα Γερμανίας- Αυστρίας.

Ο 17χρονος έδωσε στους αστυνομικούς τα μεταναστευτικά έγγραφά του, που είχαν εκδοθεί στην Αυστρία και σύμφωνα με τα οποία ήταν υπήκοος Αιγύπτου. Όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο, ενώ οι αστυνομικοί ήλεγχαν τα έγγραφά του, ο έφηβος το έβαλε στα πόδια και κατέφυγε σε ένα άλλο βαγόνι.

Εκεί άνοιξε το παράθυρο και πήδηξε από το τρένο που ήταν εν κινήσει, γεγονός που επιβεβαίωσαν στην αστυνομία δύο Αμερικανίδες, αυτόπτες μάρτυρες στο περιστατικό. Η αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία για να βρει και να περισυλλέξει τη σορό του άτυχου νέου.

Όπως επισήμανε ένας εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας του Μονάχου, η ομοσπονδιακή αστυνομία είχε καταγράψει τα στοιχεία του 17χρονου στα σύνορα Γερμανίας- Αυστρίας πριν από λίγες εβδομάδες και τον είχε στείλε πίσω στην Αυστρία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ