ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: «Πράσινο φως» για την πρώτη εκτέλεση γυναίκας εδώ και 70 χρόνια

ΗΠΑ: «Πράσινο φως» για την πρώτη εκτέλεση γυναίκας εδώ και 70 χρόνια
EPA/WYANDOTTE COUNTY SHERIFF'S DEPAR

Το εφετείο της περιφέρειας της Κολούμπια, στις ΗΠΑ, άναψε το πράσινο φως για την εκτέλεση της Λίζα Μοντγκόμερι, ορίζοντας ως τελική ημερομηνία της εκτέλεσης την 12η Ιανουαρίου

Η Λίζα Μοντγκόμερι, η πρώτη γυναίκα που θα εκτελεστεί στις ΗΠΑ εδώ και 70 χρόνια, ήταν προγραμματισμένο να εκτελεστεί το Δεκέμβριο, όμως ένας δικαστής, ο Ράντολφ Μος, είχε καθυστερήσει τη διαδικασία.

Η καθυστέρηση αποφασίστηκε όταν η συνήγορος της Μοντγκόμερι είπε ότι έχει προσβληθεί από κορωνοϊό και δεν μπορεί να την επισκεφθεί πριν εκτελεστεί.

Η Μοντγκόμερι κρατείται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Ιντιάνα και η νέα ημερομηνία εκτέλεσής της είναι η 12η Ιανουαρίου, λίγο πριν την ορκομωσία του Τζο Μπάιντεν, ο οποίος είναι υπέρμαχος της κατάργησης της θανατικής ποινής.

Η συνήγορος της Μοντγκόμερι, Μέγκαν ΒερΓκοου, είπε ότι οι δικαστές πρέπει να επανεξετάσουν την απόφαση και ετοιμάζεται να καταθέσει μια ακόμη έφεση.

Πήρε διορία από το δικαστήριο ως το ερχόμενο Σάββατο.

Η ίδια είχε ζητήσει από τον απερχόμενο Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, να δώσει χάρη στην Μοντγκόμερι -συμμεριζόμενος τα όσα έχει περάσει στη ζωή της- και να μετατρέψει την ποινή της σε ισόβια δεσμά χωρίς περιθώριο αποφυλάκισης.

Η Λίζα Μοντγκόμερι στραγγάλισε μια έγκυο γυναίκα στο Μιζούρι και στη συνέχεια άνοιξε την κοιλιά της με κουζινομάχαιρο, έβγαλε και έκλεψε το αγέννητο μωρό της από τη μήτρα.

Το έγκλημα είχε γίνει το Δεκέμβριο του 2004.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ