Κορωνοϊός - Μεξικό: 32χρονη γιατρός νοσηλεύεται μετά τον εμβολιασμό της
Ανανεώθηκε:
Οι μεξικανικές αρχές γνωστοποίησαν πως μελετούν την περίπτωση μιας 32χρονης γιατρού, που νοσηλεύεται, αφότου έλαβε το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech κατά της COVID-19.
Η γιατρός, το όνομα της οποίας δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, εισήχθη στη μονάδα εντατικής θεραπείας ενός δημόσιου νοσοκομείου, στην πολιτεία Νουέβο Λεόν, στο βόρειο τμήμα του Μεξικού, αφότου εμφάνισε δυσκολία στην αναπνοή, σπασμούς και δερματικό εξάνθημα.
«Η αρχική διάγνωση είναι εγκεφαλομυελίτιδα», ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το βράδυ.
Το υπουργείο πρόσθεσε πως η γιατρός έχει ιστορικό αλλεργικών αντιδράσεων και ότι δεν υπάρχουν στοιχεία από τις κλινικές δοκιμές πως οποιοσδήποτε ανέπτυξε φλεγμονή στον εγκέφαλο, μετά τη χορήγηση του εμβολίου.
Οι Pfizer και BioNTech δεν έχουν προς το παρόν σχολιάσει το περιστατικό.
Περισσότεροι από 126.500 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τη νόσο Covid-19 στο Μεξικό. Η χώρα άρχισε τη διανομή της πρώτης δόσης των εμβολίων κατά του νέου κορωνοϊού σε υγειονομικούς, στις 24 Δεκεμβρίου.
Φωτιά στο παλιό Μπάντμιντον: Τρεις συλλήψεις μετά από επιχείρηση στο Άλσος Ιλισίων
16:34
Θεοδωρικάκος: Κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας, το ThessINTEC στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του ΥΠΑΝ
16:26
Παραίτηση Αυγερινού με αιχμές από τον τομέα επικοινωνίας του κόμματος Καρυστιανού
16:23
Φωτιά στο Ρέθυμνο: Εντολή για εκκένωση προς Αγία Γαλήνη
16:16