ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Κατά 10.315 αυξήθηκαν τα κρούσματα το προηγούμενο 24ωρο - Προς παράταση των μέτρων

Γερμανία: Κατά 10.315 αυξήθηκαν τα κρούσματα το προηγούμενο 24ωρο - Προς παράταση των μέτρων
ΑP Photo

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 10.315 το προηγούμενο 24ωρο, σύμφωνα με το ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα ανέρχεται πλέον σε 1.765.666, ενώ ο αριθμός των θανάτων σε 34.272, εκ των οποίων 312 καταγράφηκαν τις προηγούμενες 24 ώρες.

Την Τρίτη 5 Ιανουαρίου η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ αναμένεται να συναντηθεί με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων, προκειμένου να αποφασιστεί εάν θα παραταθούν ή όχι τα περιοριστικά μέτρα πέρα από τις 10 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία και παρά το αυστηρό λοκντάουν, ο Δεκέμβριος ήταν ο μήνας με τους περισσότερους θανάτους που σχετίζονται με τον κορωνοϊό κατά την περίοδο της πανδημίας.

Για το 2021 η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να καταφύγει και πάλι σε νέο δανεισμό-ρεκόρ ύψους 180 δισ. ευρώ, αλλά ακόμη κι αυτό το ποσό δεν επαρκεί για να κρατήσει στη ζωή επιχειρήσεις και να εξασφαλίσει θέσεις εργασίας. Η εκτίμηση του γερμανικού Ινστιτούτου Έρευνας της Οικονομίας είναι ότι η κρίση του κορωνοϊού θα κοστίσει γύρω στα 400 δισ. ευρώ στη χώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ