ΚΟΣΜΟΣ

Τα χημικά του ISIS εξοντώνουν και παιδιά

Τα χημικά του ISIS εξοντώνουν και παιδιά
Eurokinissi/A.P (φωτογραφία αρχείου)

Από νεφρική ανεπάρκεια πέθανε κοριτσάκι 3 ετών στο βορειοανατολικό Ιράν όταν εισέπνευσε τα χημικά που έριξαν οι Τζιχαντιστές.

Το κοριτσάκι νοσηλευόταν έπειτα από μία επίθεση με χημικά η οποία αποδίδεται στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και απεβίωσε την Παρασκευή.

Η μικρή Φατίμα Σαμίρ «πέθανε από επιπλοκές στο αναπνευστικό και νεφρική ανεπάρκεια (...) τα οποία προκλήθηκαν από την εισπνοή αερίου μουστάρδας που χρησιμοποίησε το Ισλαμικό Κράτος στην Τάζα (βορειοανατολικό Ιράκ)» σύμφωνα με τον Μάσρουρ Ασουάντ, μέλος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ιράκ.

Το παιδάκι, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ήταν μεταξύ των ανθρώπων που νοσηλεύονται από την Τετάρτη έπειτα από τους βομβαρδισμούς που πραγματοποιήθηκαν εναντίον της Τάζας από το Μπάσιρ, μια περιοχή που γειτνιάζει με την αυτήν την πόλη κι όπου οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους έχουν έντονη παρουσία ακόμα κι αν ο τομέας της επαρχίας Κιρκούκ ελέγχεται κυρίως από τις κουρδικές δυνάμεις και τους σιίτες παραστρατιωτικούς.

Τοπικοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν χθες Πέμπτη ότι οι τζιχαντιστές επιτέθηκαν με χλώριο εναντίον της Τάζας, δεν μίλησαν ωστόσο για αέριο μουστάρδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ