ΚΟΣΜΟΣ

Εμβόλιο κορωνοϊός - Spiegel: Διαπραγματεύσεις ΕΕ - Pfizer/ΒioNTech για αγορά 100 εκατ. δόσεων

Εμβόλιο κορωνοϊός - Spiegel: Διαπραγματεύσεις ΕΕ - Pfizer/ΒioNTech για αγορά 100 εκατ. δόσεων
Φωτογραφία αρχείου Christoph Soeder/dpa via AP

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προφανώς διαπραγματεύεται με την γερμανική εταιρία Biontech και την αμερικανική  Pfizer τον διπλασιασμό των δόσεων του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, αναφέρει το περιοδικό «Spiegel», το οποίο επικαλείται κύκλους των διαπραγματευομένων.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση διαπραγματεύεται με την BioNTech και την Pfizer την αγορά 100 εκατομμυρίων δόσεων και το δικαίωμα προαίρεσης για άλλες 200 εκατομμύρια δόσεις, γράφει το περιοδικό.

Η Biontech δεν θέλησε να σχολιάσει την πληροφορία όταν ρωτήθηκε από το «Spiegel».

Με τα 600 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου σε αυτήν την περίπτωση, θα ήταν διαθέσιμα αρκετά εμβόλια για τα δύο τρίτα του πληθυσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης σύμφωνα με το σχήμα δύο δόσεων.

Ωστόσο, η συντριπτική πλειονότητα των δόσεων μπορεί να παραδοθεί μόνο κατά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, αναφέρει το περιοδικό.

Στις 11 Νοεμβρίου 2020, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τη σύμβαση με την φαρμακευτική εταιρεία BioNTech-Pfizer, στην οποία προβλέπεται η αρχική αγορά 200 εκατομμυρίων δόσεων για λογαριασμό όλων των κρατών μελών της ΕΕ, καθώς και το δικαίωμα πιθανής αγοράς έως και 100 εκατομμυρίων δόσεων.

Τη δυνατότητα παραγγελίας επιπλέον δόσεων εμβολίων κατά της της Covid-19 συζητεί με τις Pfizer/BioNTech η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όπως ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, εκπρόσωπος της Κομισιόν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ