ΚΟΣΜΟΣ

Θεοφάνεια - Οικουμενικό Πατριαρχείο: Με ρίψη του Σταυρού στον Κεράτιο ο εορτασμός

Θεοφάνεια - Οικουμενικό Πατριαρχείο: Με ρίψη του Σταυρού στον Κεράτιο ο εορτασμός
Νίκος Μαγγίνας / Οικουμενικό Πατριαρχείο

Με τη ρίψη του Σταυρού στα νερά του Κεράτιου Κόλπου από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στο Φανάρι, στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Μετά το τέλος της θείας λειτουργίας προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη, κλήρος και πιστοί μετέβησαν εν πομπή στην προκυμαία του Φαναρίου όπου ο κ.κ. Βαρθολομαίος τέλεσε τον αγιασμό των υδάτων και της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού στον Κεράτιο Κόλπο.

Στα κρύα νερά του Κερατίου, βούτηξαν δύο νέοι από την Πόλη, και τον Τίμιο Σταυρό έπιασε ο κ. Βασίλειος Κιουρκτσού, εργαζόμενος στο Πατριαρχείο, στον οποίο ο Οικουμενικός Πατριάρχης προσέφερε ως ευλογία χρυσό επιστήθιο σταυρό, ενώ ευλόγησε και τον δεύτερο κολυμβητή, ευχαριστώντας και τους δύο που, παρά τις δυσκολίες που προκαλεί η πανδημία και τους περιορισμούς που έχει φέρει στη ζωή μας, τήρησαν το έθιμο.

Στον όρθρο και τον μεγάλο αγιασμό συλλειτούργησαν ο μητροπολίτης Φιλαδελφείας κ. Μελίτων, ο Ανθηδώνος κ. Νεκτάριος, ο Μύρων κ. Χρυσόστομος, ο Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στεφάνος και ο Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας.

Το παρών έδωσαν επίσης η πρόξενος της Ελλάδας κ. Δανάη Βασιλάκη, ο πρέσβης της Ουκρανίας στην Άγκυρα Άντριι Σιμπίχα, ο γενικός πρόξενος της ίδιας χώρας στην Κωνσταντινούπολη, Ολεξαντερ Γκάμαν, οφφικιάλιοι του Πατριαρχείου και πλήθος πιστών από την Πόλη, τηρουμένων των μέτρων προστασίας από την πανδημία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ