ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Πρέπει να επιστρέψετε στα σπίτια σας, πρέπει να έχουμε ειρήνη

Τραμπ: Πρέπει να επιστρέψετε στα σπίτια σας, πρέπει να έχουμε ειρήνη
AP Photo/Evan Vucci

Έκκληση στους οπαδούς του, που έχουν βγει στους δρόμους της Ουάσινγκτον και κάποιοι από αυτούς έχουν εισβάλει στο Καπιτώλιο προκαλώντας εικόνες χάους, να επιστρέψουν στα σπίτια τους και να επικρατήσει ειρήνη απηύθυνε πριν από λίγο ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Αν και δεν έκανε συγκεκριμένη αναφορά στα βίαια επεισόδια που σημειώνονται στο Καπιτώλιο, ο Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε αρκετές φορές «πρέπει να πάτε στα σπίτια σας».

Επανέλαβε το επιχείρημα ότι «μας έκλεψαν τις εκλογές» και τις καταγγελίες περί νοθείας, για να σημείωσει: «Ξέρω ότι πονάτε, αλλά πρέπει να πάτε στα σπίτια σας, πρέπει να έχουμε ειρήνη, πρέπει να έχουμε νόμο και τάξη».

Την ίδια ώρα, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο Ρόμπερτ Ο' Μπράιαν δήλωσε πως «η βία δεν έχει απολύτως καμία θέση στη δημοκρατία μας», αναφερόμενος στην εισβολή διαδηλωτών, υποστηρικτών του Ρεπουμπλικάνου απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ, στο Καπιτώλιο.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς ζήτησε τον «άμεσο» τερματισμό της βίας στο Καπιτώλιο, μετά την εισβολή. «Οι βιαιότητες και οι καταστροφές που λαμβάνουν χώρα στο αμερικανικό Καπιτώλιο πρέπει να σταματήσουν και πρέπει να σταματήσουν αμέσως», έγραψε στο Twitter, ζητώντας από τους διαδηλωτές να «σεβαστούν τους αξιωματικούς των δυνάμεων επιβολής του νόμου και να εγκαταλείψουν αμέσως το κτίριο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ