ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Το Τwitter «κλείδωσε» τον λογαριασμό του Τραμπ για 12 ώρες

ΗΠΑ: Το Τwitter «κλείδωσε» τον λογαριασμό του Τραμπ για 12 ώρες
AP Photo/Jae C. Hong

Μετά το κάλεσμα του Ντόναλντ Τραμπ προς τους οπαδούς του για διαδήλωση έξω από το Καπιτώλιο, που οδήγησε στη βίαιη εισβολή στο κτίριο, αλλά και των αστήρικτων καταγγελιών περί «κλοπής της νίκης» και «εκλογικής νοθείας», το Τwitter αρχικά διέγραψε τις σχετικές αναρτήσεις του απερχόμενου προέδρου και εν συνεχεία ανακοίνωσε ότι «κλειδώνει» το λογαριασμό του για 12 ώρες.

Ειδικότερα, το Twitter ανακοίνωσε ότι έχει «κλειδώσει» τον λογαριασμό του Προέδρου Τραμπ για 12 ώρες και προειδοποίησε για πρώτη φορά ότι μπορεί να τον αναστείλει μόνιμα.

Το προσωρινό μπλοκάρισμα του λογαριασμού οφείλεται στην παραβίαση των κανόνων του Twitter από τον Τραμπ, ανέφερε η εταιρεία.

«Απαιτήσαμε την κατάργηση τριών Tweets @realDonaldTrump που δημοσιεύτηκαν νωρίτερα σήμερα για επανειλημμένες και σοβαρές παραβιάσεις της Πολιτικής Ακεραιότητας», δήλωσε το Twitter.

«Αυτό σημαίνει ότι ο λογαριασμός του @realDonaldTrump θα κλειδωθεί για 12 ώρες μετά την κατάργηση αυτών των Tweets. Εάν τα Tweets δεν καταργηθούν, ο λογαριασμός θα παραμείνει κλειδωμένος.»

Το Twitter υπογράμμισε, δε, ότι «μελλοντικές παραβιάσεις… θα οδηγήσουν σε μόνιμη αναστολή του λογαριασμού @realDonaldTrump.»

Πρόκειται για μια κλιμάκωση της αντιπαράθεσης της πλατφόρμας με τον απερχόμενο πρόεδρο που συνάδει με εκκλήσεις ομάδων πολιτικών δικαιωμάτων υπέρ της απαγόρευσης χρήσης της πλατφόρμας από τον Ντόναλντ Τραμπ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ