ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Μέρκελ: Οι πιο δύσκολοι μήνες της πανδημίας είναι ακόμα μπροστά μας

Κορωνοϊός - Μέρκελ: Οι πιο δύσκολοι μήνες της πανδημίας είναι ακόμα μπροστά μας
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για πιο δύσκολους μήνες που έρχονται μπροστά μας προειδοποίησε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, προσθέτοντας ότι δεν είναι ακόμα δυνατή η λήξη συναγερμού για την πανδημία του κορωνοϊού.

«Φυσικά και έχουμε τους πιο δύσκολους μήνες της πανδημίας ακόμα μπροστά μας - νομίζω ότι αυτό μπορούμε να το υποθέσουμε. Ωστόσο, αυτό συνδυάζεται και με λίγη ελπίδα λόγω των εμβολίων που είναι τώρα διαθέσιμα», δήλωσε η Μέρκελ σε κλειστή συνάντηση των βουλευτών της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag).

Η Μέρκελ ανακοίνωσε την Τρίτη την παράταση του lockdown που επιβάλλεται στη χώρα ως την 31η Ιανουαρίου και την επιβολή αυστηρότερων μέτρων για να ελεγχθεί η κατάσταση.

Η Γερμανίδα καγκελάριος και οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων αποφάσισαν σε τηλεδιάσκεψη που είχαν ότι σε περιοχές με συχνότητα εμφάνισης κρουσμάτων άνω των 200 ανά 100.000 κατοίκους η ακτίνα κίνησης πρέπει να περιορίζεται σε 15 χιλιόμετρα γύρω από τον τόπο κατοικίας.

Συμφώνησαν ακόμα ότι σε περιοχές με συχνότητα εμφάνισης άνω των 200 κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους εντός 7 ημερών, τα ομοσπονδιακά κρατίδια θα παίρνουν τοπικά μέτρα. Αυτά περιλαμβάνουν ιδίως τον περιορισμό του εύρους κίνησης στα 15 χιλιόμετρα γύρω από τον τόπο κατοικίας. Εξαιρέσεις θα γίνονται μόνο εάν υπάρχει σοβαρός λόγος. Οι ημερήσιες εκδρομές δεν αποτελούν ρητά τέτοιο λόγο.

Επιπλέον, τα μέτρα που έχουν εγκριθεί από κοινού από την ομοσπονδία κατά κρατίδια θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται και μετά τις 10 Ιανουαρίου έως τις 31 Ιανουαρίου 2021.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ