ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Ιταλία: Σκέψεις για επιβολή νέων lockdown σε έξι περιφέρειες

Κορωνοϊός - Ιταλία: Σκέψεις για επιβολή νέων lockdown σε έξι περιφέρειες
AP Photo / Cecilia Fabiano

Ανοικτό το ενδεχόμενο να επιβληθούν εκ νέου lockdown και αυστηρά μέτρα περιορισμού σε έξι περιοχές της χώρας αφήνουν πηγές της ιταλικής κυβέρνησης, καθώς η γειτονική χώρα καταγράφει καθημερινά υψηλά ποσοστά μολύνσεων και θανάτων από την πανδημία του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ό,τι διαρέεται, από την ερχόμενη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υιοθετηθούν νέα περιοριστικά μέτρα για τις περιφέρειες με πρωτεύουσες το Μπάρι, την Ρώμη, τη Βενετία, το Ρήγιο της Καλαβρίας και τη Γένοβα.

Κατά τα λοιπά, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία καταγάφηκαν 18.020 κρούσματα κορωνοϊού, με 414 θανάτους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 121.275 διαγνωστικά τεστ, το 14,8% των οποίων προέκυψε θετικό. Χθες τα περιστατικά ήταν 20.331, με 548 θανάτους, ενώ από την αρχή της πανδημίας, στην χώρα έχασαν την ζωή τους 77.291 άνθρωποι.

Σε σχέση με την Τετάρτη, στις ιταλικές μονάδες εντατικής θεραπείας βρίσκονται 16 περισσότεροι ασθενείς και στους νοσοκομειακούς θαλάμους 117 περισσότεροι. Σε ό,τι αφορά τις περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα, στην πρώτη θέση βρίσκεται και πάλι η περιφέρεια Βένετο, με 3.595 περιστατικά.

Ακολουθούν η Λομβαρδία, με 2.799, η Εμίλια Ρομάνια με 2.228 κρούσματα και το Λάτιο (πρόκειται για την περιφέρεια της Ρώμης) με 1.779.

Oι ιταλικές αρχές γνωστοποίησαν την Πέμπτη ότι η χώρα είναι η πρώτη στην Ευρώπη σε ποσοστό κατοίκων που έως τώρα έχουν εμβολιαστεί, και στην όγδοη θέση παγκοσμίως.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ