ΚΟΣΜΟΣ

Πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο ο Έλον Μασκ – Η… περίεργη αντίδραση του όταν το έμαθε

Πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο ο Έλον Μασκ – Η… περίεργη αντίδραση του όταν το έμαθε
Fabian Sommer/dpa via AP

Τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο «άρπαξε» από τα χέρια του ιδρυτή της Amazon Τζεφ Μπέζος, ο Έλον Μασκ, με την περιουσία του να ξεπερνά τα 185 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Η άνοδος κατά 6% που σημειώθηκε την Πέμπτη στη μετοχή της Tesla έκανε τον Μασκ να ξεπεράσει τον Τζεφ Μπέζος, ο οποίος ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο από το 2017, με περιουσία κοντά στα 184 δισ. δολάρια.

Ο Μασκ στις αρχές του 2020 είχε αξία περίπου 27 δισεκατομμυρίων δολαρίων και μόλις που έμπαινε στη λίστα με τους 50 πλουσιότερους του κόσμου.

Τον Ιούλιο, ο Έλον Μασκ ξεπέρασε τον Γουόρεν Μπάφετ και έγινε ο έβδομος πλουσιότερος άνθρωπος.

Τον Νοέμβριο, πέρασε τον Μπιλ Γκέιτς και ανέβηκε στη δεύτερη θέση της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους.

Ο Μασκ ενίσχυσε ακόμα περισσότερο την περιουσία του τους τελευταίους 12 μήνες από ό,τι είναι ολόκληρη η καθαρή αξία του Μπιλ Γκέιτς, δηλαδή πάνω από 132 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η εμπορική αξία της Tesla έχει αυξηθεί στα 737,6 δισ. δολάρια.

Ο Μασκ είναι επίσης ιδρυτής της αμερικανικής ιδιωτικής διαστημικής εταιρείας SpaceX η οποία εκτόξευσε στις 16 Νοεμβρίου 2020, σε συνεργασία με την Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) και στο πλαίσιο της αποστολής Crew-1, το επανδρωμένο σκάφος Crew Dragon Resilience από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα, με τον επαναχρησιμοποιούμενο πύραυλο Falcon 9, ο οποίος, έπειτα από εννέα λεπτά επέστρεψε στη Γη και προσνηώθηκε σε μια πλωτή πλατφόρμα στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Μπιλ Γκέιτς είναι πλέον τρίτος από μακριά, με περιουσία 132 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Περίεργο… Πίσω στη δουλειά τώρα!»

Ο Έλον Μασκ αντέδρασε στην είδηση… απαντώντας σε έναν χρήστη του Twitter που μοιράστηκε σχετικό ποστ.

«Περίεργο… Πίσω στη δουλειά τώρα» απάντησε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ