ΚΟΣΜΟΣ

Παιδική σειρά καρτούν όπου πρωταγωνιστεί άνδρας με τεράστια γεννητικά όργανα «ξεσηκώνει» τους Δανούς

Παιδική σειρά καρτούν όπου πρωταγωνιστεί άνδρας με τεράστια γεννητικά όργανα «ξεσηκώνει» τους Δανούς
Screen grab/YouTube

Ποικίλες αντιδράσεις, κυρίως από ανήσυχους γονείς, έχει προκαλέσει στη Δανία παιδική σειρά με πρωταγωνιστή έναν ήρωα κινουμένων σχεδίων που φέρει… τεράστια γεννητικά όργανα.

Με τη βοήθειά τους, ο ήρωας, John Dillermand, όπως ονομάζεται άλλωστε και η σειρά, προβαίνει σε διασώσεις ανθρώπων από δύσκολες καταστάσεις, φιλοτεχνεί…τοιχογραφίες, ανεμίζει σημαίες και ενίοτε κάνει και αταξίες, όπως να κλέβει παγωτά από παιδάκια.

Η σειρά καρτούν, 13 επεισόδια από την οποία μπορεί κανείς να παρακολουθήσει μέσα από την ιστοσελίδα του καναλιού DR, όπως ήταν μάλλον αναμενόμενο, έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις μεγάλης μερίδας του ενήλικου κοινού, το οποίο αναρωτιέται για την καταλληλότητά του στις ηλικίες 4-8 ετών όπου απευθύνεται.

«Υποτίθεται ότι είναι αστείο, και γι’ αυτό φαίνεται ακίνδυνο, ωστόσο δεν είναι», λέει ο Christian Groes, ερευνητής πάνω σε ζητήματα φύλων του Πανεπιστημίου Roskilde.

«Είναι στ’ αλήθεια αυτό το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε στα παιδιά εν μέσω του κύματος του #MeToo;», έγραψε η Δανή συγγραφέας Anne Lise Marstrand-Jørgensen.

Από την άλλη, κάποιοι υποστηρίζουν ότι το σόου δεν προωθεί τίποτα το μη υγιές, παρά την τόλμη και την ιδιομορφία που το χαρακτηρίζουν.

«Η σειρά απεικονίζει έναν παρορμητικό άνδρα που δεν έχει πάντα τον έλεγχο και ο οποίος κάνει λάθη- όπως εξάλλου και τα παιδιά. Η ουσία είναι όμως ότι τελικά ο πρωταγωνιστής κάνει το σωστό».

«Ο Dillerman μιλάει τη γλώσσα των παιδιών και μοιράζεται τον τρόπο σκέψης τους- και τα παιδιά γενικά βρίσκουν τα γεννητικά όργανα αστεία», λέει η κλινική ψυχολόγος Erla Heinesen Højsted.

Η ψυχολόγος αναγνωρίζει βέβαια πως το τάιμινγκ προβολής της εκπομπής είναι κάπως ατυχές, επισημαίνοντας πως μια σειρά που θέλει να αναδείξει την διαφορετικότητα θα μπορούσε να το κάνει με κάτι παραπάνω από έναν άνδρα με υπερμεγέθες diller (diller στα δανικά σημαίνει πέος, και αποτελεί το πρώτο συνθετικό του επιθέτου του ήρωα).

«Η μεγάλη πλειοψηφία εδώ στη Δανία... διασκεδάζει τους λίγους επικριτές», λέει η εκπρόσωπος του δικτύου Sarah Cecilie. «Εκατοντάδες χιλιάδες υποστηρίζουν τον John Dillermand».

«Στη Δανία είναι τώρα μια τεράστια επιτυχία και τα παιδιά το παρακολουθούν σε μεγάλο αριθμό», συνέχισε λέγοντας στο CNNi ότι 200.000 άνθρωποι έχουν δει το πρώτο επεισόδιο.

Η DR είναι ο παλαιότερος και πιο γνωστός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Δανίας και ήταν ιδρυτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ραδιοτηλεοπτικών Μεταδόσεων.

Το δίκτυο χρηματοδοτείται από τον φορολογούμενο, καθιστώντας το αντίστοιχο του Δανικού BBC ή PBS.

Το κανάλι έχει παρελθόν στο να «ξεπερνά τα όρια» όσον αφορά το παιδικό του πρόγραμμα.

Στο παρελθόν, έχει παρουσιάσει σειρές καρτούν με ήρωες που καπνίζουν, βρίζουν και δεν πλένονται, όπως ο «θείος Reje», ενώ έχει προβάλλει ξανά χαρακτήρες που εμφανίζονται, όντας βέβαια καρτούν, εντελώς γυμνοί.

Denmark debuts new children's TV show about a man with a huge and uncontrollable penis, by Rob Picheta, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ