"Μυστήριο" με χαμένο βορειοκορεατικό υποβρύχιο
Ένα ολόκληρο υποβρύχιο απώλεσε η Πιονγιάνγκ, σύμφωνα με πηγές των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.
Τρεις στρατιωτικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ ανέφεραν στο CNN ότι το Πεντάγωνο παρακολουθεί μέσω δορυφόρων, αεροσκαφών και πλοίων, την έρευνα των Βορειοκορεατών για το υποβρύχιο από τη στιγμή που αυτό χάθηκε.
Οι πηγές δεν διευκρίνιζαν εάν το υποβρύχιο βυθίστηκε ή ήταν ακυβέρνητο, εκτιμούν ωστόσο ότι "υπέστη κάποιου είδους δυσλειτουργία στη διάρκεια άσκησης".
Σύμφωνα με μια άλλη πηγή, το υποβρύχιο χάθηκε πριν από μια εβδομάδα και η φημολογία είναι ότι βυθίστηκε ενώ πρόσθεσε ότι οι "Βορειοκορεάτες δεν έχουν καταβάλλει προσπάθεια να υποδηλώσουν ότι κάτι δεν πάει καλά ή ότι ζητούν βοήθεια ή κάποιου τύπου συνδρομή".
Το υπουργείο Άμυνας της Νοτίου Κορέας ερευνά και αυτό από τη μεριά του την υπόθεση που έρχεται στο προσκήνιο την ώρα που διεξάγονται κοινές ασκήσεις της χώρας με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
SPONSORED
Στρατηγική επανατοποθέτηση MORE: Επικέντρωση σε τομείς υψηλής απόδοσης για την επόμενη μέρα στις ΑΠΕ
13:36
Μουσικό πρόγραμμα ABBA στο Λονδίνο: «Ενθαρρύνοντας τους νέους στις παραστατικές τέχνες»
13:25
CNNi: Γιατί τα Στενά του Ορμούζ είναι το μεγάλο «όπλο» του Ιράν - Τα «διόδια» και το κόστος
13:16
Ο Γκαρθ Μπρουκς στοχεύει στην πώληση του μουσικού καταλόγου του έναντι 2 δισ. δολαρίων
13:13