ΚΟΣΜΟΣ

Ινδονησία: Αγνοείται η τύχη αεροσκάφους με περισσότερους από 50 επιβάτες

Ινδονησία: Αγνοείται η τύχη αεροσκάφους με περισσότερους από 50 επιβάτες
Screen grab/Twitter

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα γιγαντιαία επιχείρηση στην Ινδονησία για τον εντοπισμό ενός αεροσκάφους της Sriwijaya Air που χάθηκε από τα ραντάρ

Οι υπηρεσίες πολιτικής αεροπορίας της Ινδονησίας έχασαν την επαφή με το αεροσκάφος της εταιρείας Sriwijaya Air λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Τζακάρτα, σήμερα.

Η εταιρεία Sriwijaya ανέφερε ότι συλλέγει πληροφορίες για την πτήση αυτή προτού να προβεί σε κάποια ανακοίνωση.

Το αεροπλάνο, στο οποίο επέβαιναν περισσότεροι από 50 άνθρωποι (πληροφορίες θέλουν οι επιβαίνοντες να είναι 56), είχε ως τελικό προορισμό το Ποντιάνακ, στην επαρχία του Δυτικού Καλιμαντάν.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ινδονησίας ανακοίνωσε ότι το αεροσκάφος με το οποίο χάθηκε η επαφή είναι ένα Boeing B737-500, ηλικίας 27 ετών, που εκτελούσε πτήση εσωτερικού.

Η αξιόπιστη υπηρεσία Flightradar24, η οποία καταγράφει σε πραγματικό χρόνο τις πτήσεις των εμπορικών αεροσκαφών, ανέφερε στο Twitter ότι η πτήση SJ182 «έχασε πάνω από 10.000 πόδια ύψος σε λιγότερο από ένα λεπτό, περίπου 4 λεπτά μετά την απογείωσή της από την Τζακάρτα».

Η πορεία που ακολούθησε το αεροσκάφος

Την ίδια στιγμή βίντεο και φωτογραφίες αρχίσουν να κάνουν την εμφάνισή τους στα κοινωνικά μέσα δείχνοντας πολίτες να κρατούν συντρίμμια που όπως λένε ανήκουν στο αγνοούμενο αεροσκάφος, χωρίς κάτι τέτοιο να έχει επιβεβαιωθεί προς το παρόν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ