ΚΟΣΜΟΣ

Εξέγερση σε φυλακή της Αλαμπάμα

Εξέγερση σε φυλακή της Αλαμπάμα
REUTERS / DANIEL BECERRIL

Εξέγερση ξέσπασε σε μια φυλακή στη νότια Αλαμπάμα, γνωστοποίησαν σήμερα οι Αρχές, με τα αμερικανικά ΜΜΕ να μεταδίδουν ότι οι κρατούμενοι έβαλαν φωτιές και αναποδογύρισαν τα κρεβάτια τους.

Ένας αξιωματούχος από το Γραφείο του Σερίφη της Κομητείας Εσκάμπια, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, επιβεβαίωσε τις ταραχές που σημειώθηκαν στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Χόλμαν στο Άτμορ, σε απόσταση περίπου 80 χιλιομέτρων βόρεια του Μομπάιλ, ωστόσο δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, δεν έχει γίνει γνωστό εάν υπάρχουν θύματα, ενώ άγνωστος παραμένει και ο λόγος για τον οποίο ξέσπασαν οι ταραχές.

Ο ενημερωτικός ιστότοπος Al.com δημοσίευσε φωτογραφίες κι ένα βίντεο όπου υποστηρίζεται ότι δείχνει τους κρατούμενους να ανάβουν φωτιές και να κυκλοφορούν ελεύθεροι στο εσωτερικό της φυλακής.

Πολλοί έχουν καλύψει τα πρόσωπά τους με λευκές πετσέτες στο βίντεο, ενώ τις εικόνες φαίνεται πως κατέγραψε ένας φυλακισμένος.

«Σας παρακαλώ προσευχηθείτε για τον γιο μου στην φυλακή Χόλμαν...» έγραψε η Ζανίς Χιούστον στο Facebook, αναφερόμενη στον γιο της Τζαμάριο.

Το Al.com αναμετέδωσε μια ανάρτηση στο Facebook όπου αναφέρεται ότι οι κρατούμενοι δίνουν μάχη για τη ζωή τους.

«Η αστυνομία εκεί συνέχισε να μας χτυπάει και απλά μας απειλούσε με οποιοδήποτε τρόπο» επισημαίνεται στην ανάρτηση, την οποία το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς δεν είναι σε θέση να διασταυρώσει.

«Σας παρακαλώ επικοινωνήστε με τις Ειδήσεις, τις Εφημερίδες, τους Ραδιοφωνικούς Σταθμούς... Σας παρακαλώ βοηθήστε μας».

Το σωφρονιστικό κατάστημα χωρητικότητας 1.031 κλινών είναι το μοναδικό στην Αλαμπάμα όπου γίνονται εκτελέσεις.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ