ΚΟΣΜΟΣ

Συλλήψεις ακροδεξιών μετά από συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Καλαί

Συλλήψεις ακροδεξιών μετά από συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Καλαί
Carl Court/Getty Images/Ideal Images

Δεκατέσσερις ακροδεξιοί διαδηλωτές συνελήφθησαν στο Καλαί έπειτα από συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της παρουσίας χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών που θέλουν να μεταβούν στη Βρετανία, με το όνειρο μιας καλύτερης ζωής.

Συνολικά, 80 μέλη της οργάνωσης Génération identitaire (Γενιά της Ταυτότητας) συμμετείχαν νωρίς το πρωί στη διαδήλωση που έγινε χωρίς την άδεια των Αρχών, οι οποίες διέλυσαν το πλήθος, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο πηγές από τη νομαρχία του Πα ντε Καλαί.

Οι διαδηλωτές απέκλεισαν την πρόσβαση σε δύο γέφυρες στην πόλη.

«Κρατούσαν πανό, έβαλαν φωτιά σε ελαστικά και εκτόξευσαν καπνογόνα», δήλωσε ο Ετιέν Ντεσπλάνκ, διευθυντής του γραφείου της νομάρχου Φαμπιέν Μπιτσιό, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Στις φωτογραφίες και σε βίντεο που αναρτήθηκαν στο Twitter διακρίνονται πολλοί νέοι να κάθονται στο έδαφος, κάποιοι άλλοι να κρατούν πανό με τα συνθήματα «δεν θα περάσετε», «επιστρέψτε στις πατρίδες σας», ενώ αστυνομικοί περικυκλώνουν μία από τις ομάδες των διαδηλωτών.

Σε δελτίο Τύπου που εκδόθηκε προτού οι Αρχές απωθήσουν το πλήθος, η οργάνωση Génération identitaire γνωστοποιούσε ότι 130 μέλη της συμμετείχαν στην κινητοποίηση και επιβεβαίωνε ότι είχε καταλάβει κι ήλεγχε «τρεις γέφυρες που επέτρεπαν την πρόσβαση των μεταναστών στην πόλη του Καλαί».

«Επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων επιβολής της τάξης, εναντίον οδηγών, ταραχές στην πόλη, πλήρης αποσύνθεση του κοινωνικού και οικονομικού ιστού- αυτή είναι η πραγματικότητα της μαρτυρικής πόλης, με μία απίστευτη επιδείνωση τις τελευταίες εβδομάδες» επεσήμαινε η οργάνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ