Ανοικτό για το κοινό το σπίτι του Τσαουσέσκου 26 χρόνια μετά την πτώση του
Δυόμιση δεκαετίες μετά την πτώση του δικτάτορα Τσαουσέσκου, το πολυτελές παλάτι όπου διέμενε με τη σύζυγό και τους γονείς του άνοιξε τις πύλες του για το κοινό.
Όπως γράφει το Associated Press, περισσότερα από 300 άτομα είχαν το Σάββατο την ευκαιρία να δουν διά ζώσης και μάλιστα δωρεάν, το εσωτερικό του παλατιού του Ρουμάνου δικτάτορα, το οποίο χτίστηκε το 1965 στο Πριμαβέρι του Βουκουρεστίου.
Από τις 19 Μαρτίου και έπειτα, οι επισκέπτες θα καλούνται να καταβάλουν αντίτιμο. Οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από 3,40 ευρώ και φτάνουν τα 7 ευρώ.
Ο Νικολάε Τσαουσέσκου και η σύζυγός του, Ελένα, εκτελέστηκαν κατά τη διάρκεια της επανάστασης του 1989.
ΕΛΛΑΔΑ
Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα ο 23χρονος που μαχαίρωσε τον 20χρονο - Αναζητούν άλλους δύο - Άγνωστα τα κίνητρα (vids&pic)
07:50
ΚΟΣΜΟΣ
Η στιγμή που οι ΗΠΑ βομβαρδίζουν τη νήσο Χαργκ - Ο πιο σημαντικός πετρελαϊκός κόμβος του Ιράν (vid)
07:41
ΚΟΣΜΟΣ
Χτύπημα του Ιράν σε πέντε αμερικανικά αεροσκάφη στη Σαουδική Αραβία
07:32
ΚΟΣΜΟΣ
Πιο κοντά σε έναν πόλεμο χωρίς τέλος, παρά στο τέλος του πολέμου
07:23
ΚΟΣΜΟΣ