ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Γαλλία: 151 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο, ανησυχία για τη μετάλλαξη

Κορωνοϊός - Γαλλία: 151 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο, ανησυχία για τη μετάλλαξη
AP Photo/Francois Mori

Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν 15.944 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 και 151 νέους θανάτους από κορωνοϊό στα νοσοκομεία τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας.

Παράλληλα, οκτώ νέοι νομοί άρχισαν νωρίτερα σήμερα την απαγόρευση της κυκλοφορίας, στις 6 το απόγευμα, ένα μέτρο που δέχεται επικρίσεις αλλά κρίνεται απαραίτητο στην προσπάθεια να αποφευχθεί αναζωπύρωση της επιδημίας, την ώρα που η κυκλοφορία της μετάλλαξης που εντοπίστηκε στη Βρετανία προκαλεί ανησυχία.

Αυτοί οι οκτώ νομοί της κεντρικής, ανατολικής και νοτιοανατολικής Γαλλίας, στους οποίους θα προστεθούν ακόμη δύο την Τρίτη, θα συμπεριληφθούν με άλλους 15 νομούς κυρίως της ανατολικής Γαλλίας που ήδη εφαρμόζουν εδώ και μια εβδομάδα την απαγόρευση της κυκλοφορίας από το 6 το απόγευμα αντί για τις 8 το βράδυ που ισχύει στην υπόλοιπη χώρα.

Στη Μασσαλία, στον νότο, όπου εντοπίστηκαν επτά νέα κρούσματα που συνδέονται με το νέο στέλεχος της Covid-19 που εντοπίστηκε στη Βρετανία, η κατάσταση με το υψηλό ιικό φορτίο είναι "ανησυχητική", δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος Μπενουά Παγιάν.

"Στο εξής κάθε λεπτό μετράει για να αναχαιτίσουμε την εξάπλωση του βρετανικού στελέχους" προειδοποίησε, καλώντας την κυβέρνηση να "εντείνει τους ελέγχους στα αεροδρόμια" και ζητώντας "από τους υπουργούς να λάβουν δραστικά μέτρα όσον αφορά τις εισόδους και τις εξόδους από τη χώρα".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ