Γκουτέρες: Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών θέλει δεύτερη θητεία
Ανανεώθηκε:
Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ενημέρωσε τις αντιπροσωπείες των πέντε κρατών-μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας ότι θα ήθελε να παραμείνει στο αξίωμα για δεύτερη θητεία, μετέδωσε χθες Κυριακή το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, επικαλούμενο δύο διπλωματικές πηγές ενημερωμένες σχετικά.
Ο Γκουτέρες αναμένεται να γνωστοποιήσει επίσημα την πρόθεσή του στον πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ σύντομα, προστίθεται στο δημοσίευμα.
Ο πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, 71 ετών, έγινε ο ένατος ΓΓ του ΟΗΕ τον Ιανουάριο του 2017, όταν ανέλαβε πενταετή θητεία που θα ολοκληρωθεί στα τέλη της τρέχουσας χρονιάς.
Κατά το Bloomberg, ο Γκουτέρες ανέμενε το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών που διεξήχθησαν την 3η Νοεμβρίου στις ΗΠΑ προτού πάρει την απόφαση εάν θα επιδιώξει δεύτερη θητεία.
Τα Ηνωμένα Έθνη ενεπλάκησαν σε πολλές διενέξεις με την κυβέρνηση του Ρεπουμπλικάνου απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
Μεταξύ άλλων, οι ΗΠΑ αποχώρησαν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ενώ αποσύρθηκαν από τη διεθνή συμφωνία για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας του Ιράν, επισήμως γνωστή ως Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (ΚΟΣΔ) και τη συμφωνία του Παρισιού για την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής.
Η Γενική Γραμματεία δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο για το δημοσίευμα του Bloomberg.
«Ανάσα» για τις τιμές στα καύσιμα - Ποιοι κερδίζουν από τα νέα μέτρα
03:00
Ρεύμα: Πώς διαμορφώνονται οι τιμές της ΔΕΗ στο «μπλε» και το «πράσινο» τιμολόγιο
02:00
Δακτύλιος: Ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση - Πώς θα βγάλετε κάρτα εισόδου
01:00
Σε ισχύ οι χειμερινές ώρες κοινής ησυχίας - Τι δεν πρέπει να κάνουν οι γείτονές σας
00:30