Εισβολή στο Καπιτώλιο: Εκτός Ρεπουμπλικανικού κόμματος έθεσε εαυτόν ο πρώην ΥΠΕΞ Κόλιν Πάουελ
Ανανεώθηκε:
Δεν θεωρεί πλέον τον εαυτό του μέλος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος ο άλλοτε υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ, όπως δήλωσε ο ίδιος στο τηλεοπτικό δίκτυο CNNi.
Ο στρατηγός ε.α. εξήγησε ότι ο λόγος που τον οδήγησε να πάρει την απόφαση αυτή είναι πως πολλά στελέχη του κόμματος στο Κογκρέσο στηρίζουν τον απερχόμενο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.
«Γι’ αυτό δεν μπορώ πλέον να αποκαλώ τον εαυτό μου Ρεπουμπλικάνο», είπε ο Πάουελ. «Είμαι απλώς ένας πολίτης που έχει ψηφίσει τους Ρεπουμπλικάνους ή τους Δημοκρατικούς».
«Αυτή τη στιγμή, παρακολουθώ τι γίνεται στη χώρα μου, δεν με απασχολούν τα κόμματα», πρόσθεσε.
Ο Πάουελ καταφέρθηκε εναντίον των Ρεπουμπλικάνων που δεν ύψωσαν το ανάστημά τους στον Τραμπ επιλέγοντας να προωθήσουν τις πολιτικές τους καριέρες και έκρινε πως οι ΗΠΑ χρειάζονται ανθρώπους που «να λένε την αλήθεια».
Ο Πάουελ ήταν επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επί προεδρίας Τζορτζ Ουόκερ Μπους, αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας επί προεδρίας Μπιλ Κλίντον και σύμβουλος εθνικής ασφαλείας επί προεδρίας Ρόναλντ Ρέιγκαν.
SPONSORED
Δικαστήριο της Ισπανίας απάλλαξε την Σακίρα από την κατηγορία της φορολογικής απάτης
14:54
Τραγωδία στα Πατήσια: Νεκρός 52χρονος από έκρηξη σε υποσταθμό ρεύματος
14:47
Τροχαίο στη Ρόδο: Βίντεο από τη στιγμή που το όχημα του 44χρονου εμβολίζει το αυτοκίνητο των θυμάτων
14:39
Πανελλαδικές 2026: Πώς να διαχειριστείς τις τελευταίες ημέρες πριν τις εξετάσεις
14:35