ΚΟΣΜΟΣ

Ινδονησία: Βρέθηκε ένα από τα δύο μαύρα κουτιά του αεροσκάφους που συνετρίβη

Ινδονησία: Βρέθηκε ένα από τα δύο μαύρα κουτιά του αεροσκάφους που συνετρίβη
AP Photo/Dita Alangkara

Βρέθηκε ένα από τα δύο μαύρα κουτιά του Μπόινγκ που συνετρίβη ανοικτά της Ινδονησίας το Σαββατοκύριακο με 62 επιβαίνοντες.

«Το FDR (Flight Data Recorder, καταγραφέας δεδομένων πτήσης) βρέθηκε», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Μπούντι Καρία Σουμάντι σε συνέντευξη Τύπου.

Το νέο αυτό στοιχείο αναμένεται να βοηθήσει τους ερευνητές να κατανοήσουν τις αιτίες του δυστυχήματος που σημειώθηκε μερικά λεπτά μετά την απογείωση του αεροσκάφους από την Τζακάρτα το Σάββατο.

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου, ο αρχηγός του στρατού Χάντι Τζαχτζάντο εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο καταγραφέας των συνομιλιών στο πιλοτήριο από το αεροσκάφος της εταιρίας Sriwijaya Air που συνετρίβη στη Θάλασσα της Ιάβας θα βρεθεί σύντομα.

Μυστήριο η αιτία συντριβής

Δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια ένδειξη για το τι προκάλεσε αυτήν την απότομη πτώση. Τα περισσότερα αεροπορικά δυστυχήματα οφείλονται σε συνδυασμό παραγόντων και συχνά περνούν μήνες μέχρι να καταλήξουν σε οριστικό συμπέρασμα οι ειδικοί εμπειρογνώμονες.

Μια εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών είπε ότι ο πύργος ελέγχου είχε ρωτήσει τον πιλότο γιατί το αεροπλάνο κατευθυνόταν βορειοδυτικά αντί να ακολουθεί την αναμενόμενη πορεία του, λίγα δευτερόλεπτα προτού να εξαφανιστεί από τις οθόνες των ραντάρ.

Οι δύο πιλότοι φέρεται ότι είχαν δεκαετίες εμπειρίας. Ο κυβερνήτης ήταν πρώην πιλότος της πολεμικής αεροπορίας ενώ ο συγκυβερνήτης εργαζόταν για τη Sriwijaya Air από το 2013, σύμφωνα με το προφίλ του στον ιστότοπο Linkedin.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ