ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: 1.243 θάνατοι σε ένα 24ωρο στη Βρετανία

Κορωνοϊός: 1.243 θάνατοι σε ένα 24ωρο στη Βρετανία
AP Photo/Matt Dunham

Οι βρετανικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα πως 1.243 επιπλέον άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες 24 ώρες εξαιτίας της Covid-19, ένας από τους υψηλότερους αριθμούς ημερήσιων θανάτων που καταγράφονται στη χώρα από την έναρξη της πανδημίας.

Το ίδιο χρονικό διάστημα καταγράφηκαν 45.533 νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού.

Χώρα της Ευρώπης με τις περισσότερες ανθρώπινες απώλειες από την πανδημία η Βρετανία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια μεγάλη αύξηση θανάτων και μολύνσεων από κορωνοϊό, η οποία αποδίδεται σε μια πολύ πιο μεταδοτική παραλλαγή του ιού.

Τζόνσον: Επικίνδυνες ώρες για τη Βρετανία - Υπάρχει έλλειψη οξυγόνου

H Βρετανία βρίσκεται σε επικίνδυνη στιγμή στην πανδημία COVID-19, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, προσθέτοντας ότι υπάρχει έλλειψη οξυγόνου σε μερικά μέρη.

«Είναι μια μάχη με τον χρόνο, γιατί μπορούμε όλοι να δούμε την απειλή που αντιμετωπίζει το εθνικό μας σύστημα υγείας (NHS), την πίεση που υφίσταται, τη ζήτηση στις μονάδες εντατικής θεραπείας, την πίεση στις κλίνες με παροχή οξυγόνου, ακόμη και την έλλειψη οξυγόνου σε ορισμένα μέρη», δήλωσε ο Τζόνσον αναφερόμενος στο NHS.

«Αυτή είναι μια πολύ επικίνδυνη στιγμή», είπε ο Τζόνσον. «Το χειρότερο θα ήταν να εφησυχάσουμε, λόγω της επιτυχίας μας στο πρόγραμμα του εμβολιασμού», δήλωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ