ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Γερμανία: Νέο ρεκόρ θανάτων - Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού οι πολίτες

Κορωνοϊός - Γερμανία: Νέο ρεκόρ θανάτων - Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού οι πολίτες
AP Photo/Michael Probst

Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού του νοσηλευτικού προσωπικού για τον νέο κορωνοϊό τάσσεται η πλειοψηφία των Γερμανών, μετά τη δημόσια πρόταση που διατύπωσε ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ, την ώρα που οι θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας στη χώρα σημειώνουν νέο θλιβερό ρεκόρ

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του περιοδικού Der Spiegel, το 58,2% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι η πρόταση του κ. Σέντερ είναι «καλή» ή «μάλλον καλή», ενώ αντίθετη άποψη εκφράζει το 34,7%.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι περισσότεροι υποστηρικτές του υποχρεωτικού εμβολιασμού των νοσηλευτών προέρχονται από την Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU)· η πρόταση βρίσκει την μικρότερη ανταπόκριση μεταξύ των ψηφοφόρων της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD). Επιπλέον, την ιδέα υποστηρίζει το 73% των ερωτηθέντων ηλικίας άνω των 65 ετών.

Σύμφωνα πάντως με δημοσκόπηση για λογαριασμό του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa), δύο στους τρεις Γερμανούς δεν θα συμφωνούσαν ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού να γίνει υποχρεωτικός για τον γενικό πληθυσμό.

Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού του νοσηλευτικού προσωπικού για τον νέο κορωνοϊό τάσσεται η πλειοψηφία των Γερμανών, μετά τη δημόσια πρόταση που διατύπωσε ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 25.164 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 1.978.590, δείχνουν σήμερα Πέμπτη τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους.

Παράλληλα, 1.244 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού να φθάνει ως αυτό το στάδιο τους 43.881 νεκρούς, κατά την ίδια πηγή.

Ο αριθμός αυτός θανάτων σε μια ημέρα είναι ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί ως εδώ αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία στην επικράτεια της Γερμανίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ