ΚΟΣΜΟΣ

Μάχη επιβίωσης του Τζουζέπε Κόντε για να κρατηθεί στην εξουσία

Μάχη επιβίωσης του Τζουζέπε Κόντε για να κρατηθεί στην εξουσία
AP Photo/Andrew Medichini

Στην αρχή της επόμενης εβδομάδας η αναμέτρηση του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε με τον Ματέο Ρέντσι στο ιταλικό κοινοβούλιο για την ψήφο εμπιστοσύνης

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε θα πληροφορήσει την βουλή σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην κυβέρνησή του, την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ την Τρίτη θα παρέμβει στην Γερουσία.

Και στα δυο σώματα του κοινοβουλίου θα ακολουθήσει συζήτηση με παρεμβάσεις όλων των εκπροσώπων των κομμάτων, αλλά και ψήφο εμπιστοσύνης, για να διαπιστωθεί αν η σημερινή κυβέρνηση μπορεί να συνεχίσει την πορεία της ή πρέπει να παραιτηθεί.

Όλοι οι αναλυτές συγκλίνουν στην διαπίστωση ότι μέχρι την στιγμή που η Γερουσία θα εκφραστεί με ψήφο εμπιστοσύνης, κανείς δεν θα γνωρίζει με βεβαιότητα αν ο Κόντε έχει, πράγματι, εξασφαλίσει τις αναγκαίες 161 ψήφους.

Σύμφωνα με ότι διαρρέει, πάντως, από στενούς συνεργάτες του Ιταλού πρωθυπουργού, πέντε γερουσιαστές του κόμματος Ζωντανή Ιταλία, του Ματέο Ρέντσι, φέρονται πρόθυμοι να εγκαταλείψουν την μέχρι τώρα κοινοβουλευτική τους ομάδα, και να στηρίξουν την κυβέρνηση.

«Αν δεν θέλουν τις ψήφους και τις προτάσεις μας, θα περάσουμε στην αντιπολίτευση. Δίνουμε την μάχη μας, διότι η πολιτική είναι προσφορά υπηρεσιών και όχι εξουσία» τόνισε, από την μεριά του, ο Ματέο Ρέντσι, μιλώντας πριν λίγο στον τηλεοπτικό όμιλο ιδιοκτησίας της οικογένειας Μπερλουσκόνι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ