ΚΟΣΜΟΣ

Ανακοινώνεται η έκθεση των ερευνητών για τη συντριβή της Germanwings

Ανακοινώνεται η έκθεση των ερευνητών για τη συντριβή της Germanwings
Patrick Aventurier/Getty Images/Ideal Images

Κάτι λιγότερο από ένα χρόνο μετά τη συντριβή αεροσκάφους της Germanwings στις Γαλλικές Άλπεις, κατά την οποία χάθηκαν 150 ανθρώπινες ζωές, οι Γάλλοι ερευνητές πρόκειται να δημοσιεύσουν την τελική έκθεσή τους για το δυστύχημα.

Στις 24 Μαρτίου του 2015, ο Αντρέας Λούμπιτζ, συγκυβερνήτης αεροσκάφους της Germanwings, κλείδωσε εκτός του κόκπιτ τον κυβερνήτη και εσκεμμένα έριξε το αεροσκάφος σε πλαγιά των Άλπεων.

Τόσο οι 144 επιβάτες, όσο και τα 6 μέλη πληρώματος έχασαν τη ζωή τους με τις Αρχές να κάνουν από την πρώτη στιγμή λόγο για αυτοκτονία του Λούμπιτζ, που αντιμετώπιζε για καιρό πολύ σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Οι πληροφορίες θέλουν τους Γάλλους ερευνητές να προτείνουν την υποχρεωτική παρουσία δύο ατόμων στο κόκπιτ ανά πάσα στιγμή κάθε πτήσης, ωστόσο υπάρχουν εταιρείες που φέρονται να αντιτίθενται στη συγκεκριμένη πρόταση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον Guardian, Γερμανός δικηγόρος, ο οποίος εκπροσωπεί οικογένειες θυμάτων, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να μηνύσει σχολή στην Αριζόνα των ΗΠΑ, στην οποία εκπαιδεύτηκε ο Λούμπιτζ «για την αδυναμία να διαγνώσουν τα σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ