Λευκορωσία: Εκτός λειτουργίας τμήμα πυρηνικού σταθμού
Ανανεώθηκε:
Μονάδα του νέου πυρηνικού σταθμού Astravets της Λευκορωσίας ετέθη εκτός λειτουργίας σήμερα κατά την διάρκεια δοκιμαστικών διαδικασιών, όταν ενεργοποιήθηκε σύστημα προστασίας γεννήτριας, ανακοίνωσε το υπουργείο Ενέργειας της χώρας.
Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας στην περιοχή παραμένουν κανονικά.
«Το σύστημα προστασίας ενεργοποιήθηκε κατά την διάρκεια πιλοτικής βιομηχανικής λειτουργίας της Μονάδας 1, στο πλαίσιο της οποίας συστήματα και εξοπλισμός δοκιμάζονται σε αυτό το στάδιο. Τα επίπεδα της ραδιενέργειας κοντά στον σταθμό είναι κανονικά», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Μονάδα του πυρηνικού σταθμού ετέθη εκτός λειτουργίας εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων στις 7 Νοεμβρίου, κατά την διάρκεια των εγκαινίων του παρουσία του προέδρου της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο.
«ΜΑΧΗ» ΣΤΟ ΡΑΦΙ ΓΙΑ ΤΟ 83% ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ: Η ακρίβεια έχει ονοματεπώνυμο «Σούπερ Μάρκετ»: Τα 10 ευρήματα της Καπα Research για το 2025
16:13
Πλεύρης για αγρότες: Αν συνεχιστεί η παρακώλυση των συγκοινωνιών είναι δουλειά της Δικαιοσύνης
16:02
Βρετανία: Σταδιακή επανέναρξη της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας στη σήραγγα της Μάγχης
15:56
Συνάντηση δημάρχων Κρήτης την Παρασκευή για το μεταναστευτικό: «Να αποφύγουμε την ασύμμετρη απειλή»
15:51