ΚΟΣΜΟΣ

Λήξη συναγερμού στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης - Δύο συλλήψεις

Λήξη συναγερμού στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης - Δύο συλλήψεις
AP Photo / Michael Probst

Σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται και πάλι το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, στο οποίο σήμανε συναγερμός το απόγευμα του Σαββάτου, καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση, χωρίς να προσδιοριστεί ακριβώς ο σκοπός της.

Οι Αρχές επέτρεψαν στο προσωπικό και τους επιβάτες να επιστρέψουν στον τερματικό σταθμό 1 του αεροδρομίου και στον περιφερειακό σιδηροδρομικό σταθμό του αεροδρομίου, οι οποίοι είχαν κλείσει νωρίτερα.

Η αστυνομία του αεροδρομίου έγραψε αργότερα στο Twitter ότι ερευνούσαν μια εγκαταλελειμμένη αποσκευή, η οποία αποδείχτηκε ασφαλής.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι δύο άτομα συνελήφθησαν κατά την επιχείρηση και ανακρίνονται από την αστυνομία.

Νωρίτερα η αστυνομία προειδοποιούσε τους επιβάτες να ακολουθήσουν τις οδηγίες ασφάλειας του αεροδρομίου, ενώ οι Aρχές του αεροδρομίου προειδοποιούσαν τους ταξιδιώτες για πιθανές καθυστερήσεις.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφόρησαν αναφορές για βόμβα, καθώς και για απειλή με όπλο.

Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε γρήγορα στο διαδίκτυο φαίνεται να δείχνει έναν αστυνομικό να σημαδεύει με όπλο σε κάποιον που βρίσκεται στο έδαφος μέσα στον τερματικό σταθμό. Οι αρχές του αεροδρομίου, ωστόσο, απηύθυναν έκκληση στους πολίτες να μην αναρτούν βίντεο της επιχείρησης, όσο βρισκόταν σε εξέλιξη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ