Πιστοποιητικό εμβολιασμού - Σχοινάς: Η ΕΕ καλωσόρισε την πρόταση του Μητσοτάκη
Ανανεώθηκε:
Η ΕΕ καλωσόρισε την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για ένα αμοιβαία αναγνωρισμένο πιστοποιητικό εμβολιασμού τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς μιλώντας στην όγδοη συνάντηση της Επιτροπής Κρίσεων Παγκόσμιου Τουρισμού του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών.
«Εργαζόμαστε ήδη προς αυτή την κατεύθυνση με τα κράτη-μέλη» σημείωσε ο κ. Σχοινάς εκφράζοντας την ελπίδα να συμφωνηθεί μια κοινή προσέγγιση όσον αφορά στο πιστοποιητικό εμβολιασμού εντός των προσεχών εβδομάδων.
Κάτι τέτοιο, επισήμανε ο επίτροπος για την προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, θα μπορούσε να αποδείξει ότι κάποιος δεν ανήκει στις κατηγορίες υψηλού κινδύνου για να ταξιδέψει μετριάζοντας τα εναλλακτικά μέτρα όπως τα αρνητικά τεστ.
Επιπροσθέτως, ο Μαργαρίτης Σχοινάς ανέφερε ότι θα γίνει συζήτηση σε επίπεδο ηγετών με την ελπίδα ότι θα υπάρξει συλλογική προσέγγιση.
Αναφορικά με τις δράσεις της ΕΕ, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν υπογράμμισε τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για να ελεγχθεί ο κίνδυνος τρίτου κύματος όπως επίσης και να προχωρήσουν γρήγορα οι εμβολιασμοί.
Σημείωσε παράλληλα ότι η ΕΕ εργάζεται έτσι ώστε να διατηρηθούν τα μέτρα στον ελάχιστο βαθμό που είναι απαραίτητο, καθώς και η αναγκαία κινητικότητα και να υπάρξει διευκόλυνση στο «άνοιγμα» των ταξιδιών και του τουρισμού το συντομότερο δυνατόν.
Τέλος, ο κ. Σχοινάς υπογράμμισε ότι στόχος είναι να προετοιμαστεί το έδαφος για γρήγορη και βιώσιμη ανάπτυξη.
Νέο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας της ΔΥΠΑ για ανέργους - Ποια η διαδικασία υποβολής
05:00
Στην 5ετία μειώνεται η παραγραφή χρεών - Ποιους αφορά και τι αλλάζει το 2026
04:00
Επίδομα θέρμανσης: Πότε αναμένεται να πληρωθεί η επόμενη δόση - Πώς υπολογίζεται
03:00
Κοινωνικός Τουρισμός: Τι καλύπτουν τα voucher – Πώς να τα αξιοποιήσετε
02:00