Σεμπάστιαν Κουρτς: H ΠΓΔΜ κάνει αυτό που δεν κάνει η Ελλάδα
«Τα σύνορα θα παραμείνουν κλειστά για όσο χρονικό διάστημα υπάρχουν μαζικές προσφυγικές ροές», λέει ο Αυστριακός ΥΠΕΞ Σεμπάστιαν Κουρτς σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη Bild, επισημαίνοντας ότι θα ανοίξουν όταν σταματήσουν να έρχονται πρόσφυγες.
Ο αυστριακός υπουργός Εξωτερικών ζητά αυστηρότερο έλεγχο των ευρωπαϊκών συνόρων με το κλείσιμο των συνόρων της Ιταλίας και της Αλβανίας. «Το δουλεμπόριο δεν είναι δυνατόν να ελεγχθεί πλήρως, συνεπώς πρέπει να διασφαλίσουμε πως ότι κάνουμε τώρα στη βαλκανική οδό, να το κάνουμε και στην Ιταλία και στη μεσογειακή οδό, ώστε να μην υπάρχει τρόπος για να φθάσει κανείς την κεντρική Ευρώπη», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Την ίδια στιγμή ο κ. Κουρτς επαίνεσε τη στάση της ΠΓΔΜ αφήνοντας αιχμές για τη χώρα μας. «Τα Σκόπια έχουν αναλάβει το δύσκολο έργο να σταματήσουν τις ροές, εφόσον δεν το κάνει η Ελλάδα. Τα Σκόπια χρειάζονται τη βοήθειά μας με προσωπικό και εξοπλισμό», είπε.
SPONSORED
Λιβάνια Ποσειδωνίας, «πυξίδα» το Αμοργόραμα: Προεδρικό Διάταγμα για την προστασία του Αιγαίου
23:59
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: ΗΠΑ και Κίνα συμφωνούν κατά των τελών διέλευσης στα Στενά του Ορμούζ
23:48
Πώς ο πόλεμος στο Ιράν θα μπορούσε να έχει απροσδόκητα θετική εξέλιξη για την παγκόσμια οικονομία
23:36
Στην αμερικανική βάση της Σούδας η Αμερικανίδα πρέσβης Κίμπερλι Γκιλφόιλ
23:24