Ο Βλαντιμίρ Πούτιν βούτηξε στα παγωμένα νερά για τα Θεοφάνεια
Ανανεώθηκε:
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν βούτηξε στα παγωμένα νερά, μπαίνοντας σε μια τρύπα πάγου που είχε ανοιχτεί σε σχήμα σταυρού, τηρώντας έτσι την παράδοση της ανάμνησης της βάπτισης του Χριστού από τον Ιωάννη τον Πρόδρομο, για τη γιορτή των Θεοφανείων.
Το περιστατικό έλαβε χώρα έξω από τη Μόσχα, την ώρα που η θερμοκρασία είχε πέσει στους -20 βαθμούς Κελσίου.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Πούτιν, Ντιμίτρι Πεσκόφ, ανέφερε ότι ο Ρώσος πρόεδρος παραμένει πιστός στις παραδόσεις και βούτηξε έτσι και φέτος για να τιμήσει την παράδοση.
Οι Ρώσοι Χριστιανοί Ορθόδοξοι ακολουθούν το παλιό ημερολόγιο και γιορτάζουν τα Θεοφάνεια στις 19 Ιανουαρίου, δώδεκα μέρες μετά τα Χριστούγεννα που γιορτάζονται στις 7 Ιανουαρίου.
Κατά την παράδοση, πολλοί είναι αυτοί που βουτούν τρεις φορές στα παγωμένα νερά, σε ειδικές τοποθεσίες κολύμβησης ειδικά για την περίσταση.
SPONSORED
Τουρκική παρενόχληση δια ασυρμάτου στο αεροσκάφος του Δένδια - Κατευθύνονταν στην Κύπρο
23:40
«Ακούω Slipknot για να κοιμηθώ»: Ο Χαβιέ Μπαρδέμ και η αγάπη του για τη Metal
23:36
Ο Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο αγοράς των Νήσων Τσάγκος παρακάμπτοντας τους Βρετανούς
23:25
Η ακρίβεια βαρόμετρο στο δρόμο προς τις κάλπες - Η δύσκολη εξίσωση και ο... πληθωρισμός προτάσεων
23:15