ΚΟΣΜΟΣ

Αποχαιρετιστήρια ομιλία Τραμπ: Προσευχηθείτε για την επιτυχία της επόμενης κυβέρνησης

Αποχαιρετιστήρια ομιλία Τραμπ: Προσευχηθείτε για την επιτυχία της επόμενης κυβέρνησης
AP PHOTO

«Να προσευχηθούν» για την επιτυχία της επόμενης κυβέρνησης προέτρεψε σήμερα τους Αμερικανούς ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του, αποσπάσματα της οποίας δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο.

«Αυτήν την εβδομάδα θα ορκιστεί μια νέα κυβέρνηση και προσευχόμαστε να καταφέρει να διατηρήσει την Αμερική σε ασφάλεια και ευημερία», ανέφερε.

Περιέγραψε τα επιτεύγματά του, τονίζοντας ότι δούλεψε σκληρά για τον αμερικανικό λαό, ορίζοντας την προεδρία του ως τέτοια που υπερασπίστηκε τους ξεχασμένους, χωρίς να ζητά συγγνώμη για την ατρόμητη προσέγγισή του στην πολιτική.

Κάνοντας τον απολογισμό της θητείας του, υπερηφανεύτηκε επειδή «ένωσε» τον κόσμο απέναντι στην Κίνα και δεν προκάλεσε κανέναν πόλεμο στα τέσσερα χρόνια που παρέμεινε στο αξίωμα.

«Επανεργοποιήσαμε τις συμμαχίες μας και ενώσαμε τα έθνη του κόσμου για να αντιμετωπίσουν την Κίνα, όπως ποτέ στο παρελθόν», είπε στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας.

«Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος επειδή ήμουν ο πρώτος πρόεδρος εδώ και δεκαετίες που δεν ξεκίνησε έναν καινούριο πόλεμο», πρόσθεσε.

«Η Αμερική δεν είναι ένα συνεσταλμένο έθνος ήρεμων ψυχών που πρέπει να προστατευτούν από εκείνους με τους οποίους διαφωνούμε», σημείωσε.

Ο Τραμπ δεν έκανε καμία αναφορά στον εκλεγμένο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ωστόσο αναφέρθηκε στα δραματικά γεγονότα εισβολής των οπαδών του στο Καπιτώλιο λέγοντας πως «όλοι τρομοκρατηθήκαμε με την επίθεση στο Καπιτώλιο. Η πολιτική βία είναι επίθεση σε ό, τι αγαπάμε ως Αμερικανοί και δεν μπορεί ποτέ να γίνει ανεκτή».

Στην 20λεπτη βιντεοσκοπημένη ομιλία του, ευχαρίστησε την Μελάνια Τραμπ, όλη του την οικογένεια και τον αντιπρόεδρο Πενς. Επίσης ευχαρίστησε όλους τους συμβούλους του και τους συνεργάτες του αλλά και τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και φυσικά τον αμερικανικό λαό που τον ανέδειξε σε αυτό το προνομιακό αξίωμα.

Πηγή με την οποία ήρθε σε επικοινωνία ο Τραμπ τις τελευταίες μέρες δήλωσε στο CNNi, ότι ο Τραμπ ήταν κακοδιάθετος για αρκετές ημέρες και έχει χάσει το ενδιαφέρον του για τα εκτελεστικά μέρη της προεδρίας που κάποτε απολάμβανε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ