Πολύνεκρη επίθεση τζιχαντιστών σε τουριστικό θέρετρο
Πολύνεκρη επίθεση ενόπλων πραγματοποιήθηκετο απόγευμα σε τουριστικό θέρετρο στην Ακτή Ελεφαντοστού. O ως τώρα απολογισμός είναι 14 νεκροί πολίτες και δύο στρατιώτες, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας.
Η επίθεση έγινε από ομάδα ενόπλων που εισέβαλε σε δύο ξενοδοχεία και άρχισε να πυροβολεί προς κάθε κατεύθυνση. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το CNΝ, υπήρξε ανταπάντηση των αρχών ασφαλείας.
Η αστυνομία πραγματοποίησε εκκαθαριστικες επιχειρήσεις στα δύο ξενοδοχεία.
Νωρίτερα, η κυβέρνηση δήλωσε πως στους νεκρούς περιλαμβάνονται πέντε άντρες, πέντε γυναίκες και ένα παιδί.
To τουριστικό θέρετρο Grand Bassam, όπου έγινε η επίθεση, βρίσκεται 40 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα Αμπιτζάν και είναι μια περιοχή με πολλές παραλίες, καφετέριες και εστιατόρια στα οποία συχνάζουν δυτικοί πολίτες.
Η επίθεση πραγματοποιήθηκε περίπου δύο μήνες μετά από εκείνη που είχαν κάνει ισλαμιστές σε ξενοδοχείο στη γειτονική Μπουρκίνα Φάσο.
Μνημόνιο συνεργασίας με θυγατρική της ExxonMobil για έρευνες στη Μεσόγειο ανακοίνωσε η Τουρκία
20:29
Κύπρος: «Προϊόν μοντάζ» το βίντεο με καταγγελίες για μίζες - Η πρώτη επίσημη αντίδραση
20:19
Δένδιας: Δεν θα υπάρξουν μειώσεις παρά μόνο αυξήσεις στα εφάπαξ των στρατιωτικών
20:11
Μακρόν: Η Γαλλία θα ψηφίσει «κατά» της συμφωνίας ελεύθερων συναλλαγών μεταξύ ΕΕ και Mercosur
20:09