Πολύνεκρη επίθεση τζιχαντιστών σε τουριστικό θέρετρο
Πολύνεκρη επίθεση ενόπλων πραγματοποιήθηκετο απόγευμα σε τουριστικό θέρετρο στην Ακτή Ελεφαντοστού. O ως τώρα απολογισμός είναι 14 νεκροί πολίτες και δύο στρατιώτες, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας.
Η επίθεση έγινε από ομάδα ενόπλων που εισέβαλε σε δύο ξενοδοχεία και άρχισε να πυροβολεί προς κάθε κατεύθυνση. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το CNΝ, υπήρξε ανταπάντηση των αρχών ασφαλείας.
Η αστυνομία πραγματοποίησε εκκαθαριστικες επιχειρήσεις στα δύο ξενοδοχεία.
Νωρίτερα, η κυβέρνηση δήλωσε πως στους νεκρούς περιλαμβάνονται πέντε άντρες, πέντε γυναίκες και ένα παιδί.
To τουριστικό θέρετρο Grand Bassam, όπου έγινε η επίθεση, βρίσκεται 40 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα Αμπιτζάν και είναι μια περιοχή με πολλές παραλίες, καφετέριες και εστιατόρια στα οποία συχνάζουν δυτικοί πολίτες.
Η επίθεση πραγματοποιήθηκε περίπου δύο μήνες μετά από εκείνη που είχαν κάνει ισλαμιστές σε ξενοδοχείο στη γειτονική Μπουρκίνα Φάσο.
Πώς θα αυξηθεί η προσφορά των ακινήτων στην αγορά - Παρεμβάσεις και μέτρα
02:00
Σταθερή παραμένει η τιμή της κιλοβατώρας στο πράσινο τιμολόγιο Ιανουαρίου της ΔΕΗ - Έκπτωση 11%
01:00
Voucher κοινωνικού τουρισμού: Ποιες περιοχές καλύπτει και ποια τα οφέλη για τους κατόχους
00:30
Μαθητές γεμίζουν «δεντρο-λιχουδιές» σχολικές αυλές, πάρκα και μικρά δάση (pics)
23:57